Lieliska diēta slinkiem cilvēkiem

© Aigars Jukna/ F64 photo agency

Zaudēt svaru ar saukli: “Ēd un tievē!”, kļuva reāls ar bezogļhidrātu diētu. Tieši pie šīs diētas pirmie ķērās sportisti, kuri vēlas ātri atbrīvoties no liekajiem taukiem, lai viņu muskuļi izskatītos drosmīgāki un aktīvāki. Tiem, kuri ir attālināti no sporta- šī diēta ir lielisks veids, kā bez stingriem ierobežojumiem zaudētu svaru.

Bezogļhidrātu uzturs svara zaudēšanai

Panākumi bezogļhidrātu diētai ir tādi , ka ēdienkartes pamatā izmanto tikai olbaltumvielas un taukus, samazinās bada sajūta un izstrādājās tauku dedzināšanas mehānisms. Sekot tam līdzi ir viegli, taču ēšanai ir stingra shēma, tas atļauts tikai 1 nedēļu, lai nekaitētu nierēm un aknām.

Atļautie produkti:

Vista, tītars, liellops, jērs (to subprodukti) ir atļauti jebkurā formā, bez ierobežojumiem.
Jebkura zivs un jūras produkti.
Olas, siers, biezpiens, jogurts.
Dārzeņi: gurķi, ziedkāposti un kāposti, redīsi, selerijas, salāti. Var izmantot arī sēnes.
No augļiem īpaši noderīgi ir citrusaugļi un āboli, persiki.
Papildus tauku avots: valrieksti, saulespuķu un ķirbju sēklas.
No atļautajiem dzērieniem-tēja, kafija, žāvētu augļu kompoti, dzērveņu sula-viss bez cukura.
Normālai organisma darbībai minimālos daudzumos atļauts ēst griķus, zirņus un auzas.

Aizliegtie produkti:

Jebkuri saldumi, medus, saldie augļi (vīnogas, banāni).
Pusfabrikāti:desas, pelmeņi, ātrās uzkodas.
Visi graudaugu produkti, kas satur miltus.
Dārzeņi: kartupeļi, burkāni, bietes un kukurūza.
Alkohols, lai nerosinātu apetīti.
Bezogļhidrātu nedēļas ēdienkarte balstās uz maltītēm 5-6 reizes dienā. Uz šķīvja ir jābūt apmēram 300 gramiem gaļas vai zivs, kā arī 150 gramiem dārzeņu un zaļumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Šā gada 14. aprīlī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (Stradiņa slimnīca) un Rīgas Dzemdību nams ir parakstījuši sadarbības memorandu, kas iezīmē jaunu posmu abu iestāžu sadarbībā. Parakstītais memorands paredz veicināt augstas kvalitātes veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, uzlabojot pacientu aprūpes pēctecību un stiprinot pieredzes un zināšanu apmaiņu abu iestāžu starpā.