Di­ēta la­bas for­mas ie­gū­ša­nai;-500 grami dienā

© F64

Vā­cu uz­tu­ra zi­nāt­nie­ki iz­strā­dā­ju­ši di­ētu, kas no­tie­vēt gri­bē­tā­jiem pa­līdz at­tī­rīt or­ga­nis­mu, at­gūt mo­žu­mu un ik die­nu ķer­me­ņa sva­ru sa­ma­zi­na par 500 gra­miem.

1. die­na

Pus­die­nas

Pu­ra­vi ar krās­nī cep­tiem kar­tu­pe­ļiem

Uz pan­nas uz­lej 2 ēdam­ka­ro­tes eļ­ļas, pie­vie­no sa­smal­ci­nā­tu ķip­lo­ka dai­vi­ņu un ap­tu­ve­ni 300 g gre­dze­nos sa­griez­tu pu­ra­vu. Pa­sau­tē, pie­lej ne­daudz ūdens un tur­pi­na sau­tēt, ka­mēr pu­ra­vi ga­ta­vi. Pie­vie­no garš­vie­las.

5 ēdam­ka­ro­tēm biez­pie­na pie­vie­no ne­daudz krē­ju­ma, sī­ki sa­griez­tus lo­ci­ņus un uz­pu­to. Pa­sniedz ar ap­tu­ve­ni 150 g krās­nī cep­tiem kar­tu­pe­ļiem.

Pie­de­va: la­pu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

Va­ka­ri­ņas

Jauk­tie sa­lā­ti

Vie­nu ābo­lu ar vi­su mi­zu sa­griež slok­snī­tēs, pie­vie­no 100 g vā­rī­tu vai svai­gu se­le­ri­ju, la­pu sa­lā­tus un 30 g sa­plu­ci­nā­tu la­pu sa­lā­tu. Pār­lej ar ma­ri­nā­di, pie­vie­no četr­as val­riek­sta ko­do­lu pus­ītes.

Pie­de­va: šķē­le rup­ja ma­lu­ma grau­du mai­zes.

  1. die­na

Pus­die­nas

Spi­nā­ti ar olu

Sa­kar­sē 2 ēdam­ka­ro­tes eļ­ļas, pie­vie­no 1 tēj­ka­ro­ti ka­ri­ja un 100 g jo­gur­ta, kas sa­jaukts ar 1 tēj­ka­ro­ti kar­tu­pe­ļu cie­tes. Uz­kar­sē. Ci­tā trau­kā uz­kar­sē 250 g sald­ētu spi­nā­tu, pie­vie­no garš­vie­las. Spi­nā­tus liek uz šķīv­ja un pār­lej ar mēr­ci, pie­vie­no vie­nu uz pus­ēm pār­griez­tu cie­ti vā­rī­tu olu un vie­nu vā­rī­tu kar­tu­pe­li.

Pie­de­va: svai­gu bur­kā­nu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

Va­ka­ri­ņas

Rai­bie sa­lā­ti

Vie­nu vā­rī­tu kar­tu­pe­li sa­griež ga­ba­li­ņos, pie­vie­no 2 ēdam­ka­ro­tes kvie­šu as­nu pār­slu, gre­dze­nos sa­griez­tu mai­gas gar­šas sī­po­lu, vie­nu ga­ba­li­ņos sa­griez­tu ābo­lu, vie­na man­da­rī­na dai­vi­ņas. Pār­lej ar ma­ri­nā­di, pār­kai­sa ar pē­ter­sī­ļu za­ļu­miem.

Pie­de­va: 50 g ros­tbi­fa un šķē­le rup­ja ma­lu­ma grau­du mai­zes.

  1. die­na

Pus­die­nas

Zivs fi­le­ja

200 g zivs fi­le­jas pie­vie­no 150 g šķē­lēs sa­griez­tu šam­pin­jo­nu un 100 g skai­di­ņās sa­rī­vē­tu bur­kā­nu. Sau­tē 10-15 mi­nū­šu.

Pie­de­va: 100 g kar­tu­pe­ļu bie­ze­ņa un svai­gu gur­ķu sa­lā­ti ar dil­lēm.

Va­ka­ri­ņas

Mie­žu put­rai­mu zu­pa

Bur­kā­nu sa­rī­vē skai­di­ņās, pu­ra­vu sa­griež gre­dze­nos. Uz­lej 0,5 l bul­jo­na, pie­ber 30 g mie­žu put­rai­mu. Bie­ži mai­sot, uz lē­nas uguns sau­tē ap­tu­ve­ni 20 mi­nū­šu. Pie­vie­no 30 g lie­sa šķiņ­ķa, ne­daudz krē­ju­ma, garš­vie­las, pār­kai­sa ar lo­ci­ņiem.

Pie­de­vas: gur­ķu un la­pu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

  1. die­na

Pus­die­nas

Dār­ze­ņu sa­ce­pums

Uz­kar­sē 2 tēj­ka­ro­tes augu eļ­ļas, pie­vie­no sa­griez­tu sī­po­lu, šķē­lī­tēs sa­griez­tu ka­ba­ci, vie­nu dzel­te­nu vai sar­ka­nu pap­ri­kas pāk­sti. Pa­sau­tē, pie­vie­no 100 g to­mā­tu bie­ze­ņa, lau­ru la­pas, ti­mi­ānu. Sau­tē ap­mē­ram 10 mi­nū­šu. Ja pra­sās, var pie­vie­not arī ci­tas garš­vie­las. Ma­su pil­da ie­tau­ko­tā sa­ce­pu­ma trau­kā, pār­lej ar olu kul­te­ni, kam pie­vie­no­ta vie­na ēdam­ka­ro­te rī­vē­ta sie­ra. Liek ie­priekš sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī un cep, līdz vei­do­jas brū­na ga­ro­zi­ņa.

Pie­de­va: vā­rīts kar­tu­pe­lis un la­pu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

Va­ka­ri­ņas

Cit­rus­aug­ļu sa­lā­ti

No­tī­ra un sa­da­la vie­nu greip­frū­tu, vie­nu man­da­rī­nu. Pie­vie­no ap­vā­rī­tu, rup­jās skai­di­ņās sa­rī­vē­tu se­le­ri­ju, sī­ki sa­griez­tus ci­go­ri­ņus, 30 g ga­ba­li­ņos sa­griez­ta Eda­mas sie­ra. Pār­lej ar ma­ri­nā­di, kār­to uz sa­lāt­la­pām.

Pie­de­va: šķē­le kli­ju mai­zes.

  1. die­na

Pus­die­nas

Te­ļa fi­le­ja ar bur­kā­niem

200 g bur­kā­nu sa­griež ga­ba­li­ņos, uz­lej ne­daudz bul­jo­na un sau­tē mīk­stus. 5 ēdam­ka­ro­tēm jo­gur­ta pie­vie­no 1 tēj­ka­ro­ti cie­tes, 1 ēdam­ka­ro­ti rī­vē­ta sie­ra un pie­vie­no bur­kā­niem. Uz­kar­sē un pie­vie­no garš­vie­las. Pa­sniedz ar sau­tē­tu te­ļa fi­le­ju un vie­nu vā­rī­tu kar­tu­pe­li.

Pie­de­va: la­pu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

Va­ka­ri­ņas

Rai­bie rī­si

Uz­kar­sē vie­nu tēj­ka­ro­ti eļ­ļas, vieg­li ap­cep sī­ki sa­griez­tu sī­po­lu. Pie­lej 250 ml bul­jo­na, uz­kar­sē un pie­ber 40 g rī­su. Pie­vie­no sī­ki sa­griez­tu dzel­te­nās pap­ri­kas pāk­sti un vā­ra uz lē­nas uguns, līdz rī­si mīk­sti. Sa­griež pus­i no­tī­rī­ta avo­ka­do, ap­sla­ka to ar cit­ro­na su­lu un ie­ci­lā rī­sos.

Pie­de­va: la­pu sa­lā­ti ar ma­ri­nā­di.

No­sa­cī­ju­mi, kas jā­ie­vē­ro kat­ru die­nu

Pirms bro­kas­tīm: pus­cit­ro­na su­la, sa­jauk­ta ar 2 tēj­ka­ro­tēm auk­sti spies­tas olīv­eļ­ļas.

Pirm­ās bro­kas­tis: šķē­le piln­grau­du mai­zes, pa­vi­sam ne­daudz svies­ta, 2 ēdam­ka­ro­tes biez­pie­na vai 2 ēdam­ka­ro­tes kau­sē­ta sie­ra.

Ot­rās bro­kas­tis: viens greip­frūts.

Lau­nags: 100 g da­bis­ka jo­gur­ta, 1 ēdam­ka­ro­te alus rau­ga vai kvie­šu as­nu pār­slu.

Dzē­rie­ni: ne­daudz bez­ko­fe­īna ka­fi­jas vai mel­nā tē­ja. Vis­maz 1,5 l ne­gā­zē­ta mi­ne­rāl­ūdens ar ze­mu nāt­ri­ja sa­tu­ru, zā­ļu tē­jas.

Ma­ri­nā­de vis­iem sa­lā­tiem:

2 tēj­ka­ro­tes auk­sti spies­tas olīv­eļ­ļas;

cit­ro­na su­la;

ne­daudz mi­ne­rāl­ūdens;

za­ļu­mi un garš­vie­las - pēc pa­ti­kas;.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.