Uztura noslēpumi

6.mai 2017
Facebook grupa "Palīdzēsim viens otram" saņēmusi palīgā saucienu no ģimenes Kazdangā.
4.mai 2017
Im­pulss – di­ē­ta ir jau­na ēša­nas sis­tē­ma tiem, ku­ri vē­las āt­ri no­mest lie­kos ki­lo­gra­mus. Šā­du di­ē­tu ne­sen iz­strā­dā­ju­ši ame­ri­kā­ņu die­to­lo­gi, ko vi­ņi ie­sa­ka iz­mē­ģi­nāt. Im­pul­sī­va ba­ro­ša­nās – tas ir elek­tro­teh­ni­kas, ne­vis die­to­lo­ģi­jas ter­mins. Ve­se­lī­ga uz­tu­ra spe­ci­ā­lis­ti pie­rā­dī­ju­ši, ka im­pul­sa teh­ni­ka ir efek­tī­va arī tie­vē­ša­nas pro­ce­sā. Ār­sti ap­gal­vo, ka, pa­tei­co­ties šai di­ē­tai, mē­ne­sī var at­brī­vo­ties no 2 līdz 7 ki­lo­gra­miem un no 5 līdz 17 ki­lo­gra­miem 3 mē­ne­šos, ja tiek ie­vē­ro­tas spe­ci­ā­lis­tu re­ko­men­dā­ci­jas. Jau­nās sis­tē­mas gal­ve­nie prin­ci­pi ir vien­kār­ši, un tos nav grū­ti at­ce­rē­ties.
2.mai 2017
Internetveikala e-maxima.lv apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2015.gadu, pieaudzis par 53%, sasniedzot 833 tūkstošus eiro. 
2.mai 2017
Apspriežot kādas diētas efektivitāti, pirmais jautājums parasti ir par to, cik kilogramus un cik ilgā laikā tā palīdz nomest. Šķiet, katram diētu fanam jāiziet cauri brīnumu gaidīšanas, svara zaudēšanas un drīzas atgūšanas fāzei, lai saprastu, ka nedrīkst ignorēt diētas ietekmi uz veselību un tās spēju vai nespēju dot organismam visas vajadzīgās uzturvielas.
1.mai 2017
Pie­na pro­duk­ti ir viens no bū­tis­kā­ka­jiem mū­su uz­tu­ra kom­po­nen­tiem, jo sa­tur daudz kal­ci­ja, un ta­jos ir vis­lab­vē­lī­gā­kā kal­ci­ja un fos­fo­ra at­tie­cī­ba. Tur­klāt pie­na pro­duk­tos eso­šais D vi­ta­mīns, ol­bal­tum­vie­las un pie­na cu­kurs ir tās vie­las, kas sek­mē or­ga­nis­mam tik ne­pie­cie­ša­mā kal­ci­ja uz­sūk­ša­nos. Sva­rī­gi, ka, lai uz­ņem­tu šīs vie­las, nav ob­li­gā­ti jā­dzer tie­ši piens – vēr­tī­gi ik­die­nas ēdien­kar­tē ie­kļaut arī ke­fī­ru un biez­pie­nu.
30.apr 2017
Vasara vairs nav aiz kalniem, tāpēc ir pēdējais brīdis, lai domātu par to, kādā ķermeņa formā sagaidīsi pludmales sezonu. Iespējams, ir vērts apsvērt ievērot vieglo pavasara diētu.
28.apr 2017
No sīkām veselības problēmām reizēm nav pasargāts arī vesels cilvēks. Te nav runa par nopietnām situācijām, kad obligāti jāmeklē mediķu palīdzība, bet par tādām, ar kurām lielākoties jāprot tikt galā pašiem.
27.apr 2017
Brīv­die­nu rī­tiem no­teik­ti pie­stāv lais­ka bez­rū­pī­ba, ne­stei­dzī­ga ko­pā bū­ša­na ar sa­vē­jiem, kas īpašs un ne­ik­die­nišķs, ko bau­dīt vē­lās bro­kas­tīs vai ag­rās pus­die­nās. Pa­vi­sam vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi pī­rā­dzi­ņi ar gar­dum­gar­du kū­pi­nā­ta la­ša, olas, lo­ci­ņu un spi­nā­tu pil­dī­ju­mu.
26.apr 2017
Pa­va­sa­rī da­bā no­tiek pār­mai­ņas, un tas pats at­tie­cas arī uz cil­vē­ka or­ga­nis­mu, kas fil­trē vi­sus tok­sī­nus, ku­ri ta­jā sa­krā­ju­šies pa zie­mu. Bie­ži vien cil­vē­ki ša­jā lai­kā iz­jūt ne vien de­pre­si­ju, bet arī no­gu­ru­mu, sma­gu­ma sa­jū­tu, šļau­ga­nu­mu vi­sā ķer­me­nī.
24.apr 2017
Jaunu gadu uzsākot, ir stilīgi apņemties ēst un dzīvot veselīgāk, bet ik pavasari, tuvojoties pludmales sezonai, ir moderni uzsākt tievēšanas maratonu. Tiem, kuri vēl nav atraduši savu īsto diētu, piedāvājam izmēģināt sešu ziedlapiņu diētu.
21.apr 2017
Kad līdz īstiem un sulīgiem vietējiem zaļumiem vēl kāds laiks jāgaida, bet siltumnīcu gurķi šķiet ūdeņaini, uzburt pavasarīgu noskaņu ēdienkartē palīdzēs maigi zaļais avokado mīkstums. Ēdiena krāsai ir nozīme – apgalvo tie, kuri šajā jautājumā nopietni iedziļinājušies, un zaļā krāsa esot nomierinoša, atpūtinoša un labu noskaņojumu radoša. Kādēļ gan to nepārbaudīt?
20.apr 2017
Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram" ir ievietots palīgā sauciens no kādas ģimenes Saldū, kurai trūkst pārtikas.
18.apr 2017
Pētījumā, ko pasūtījusi Slovākijas valdība, atrastas būtiskas kvalitātes atšķirības produktiem, ko pārdod Slovākijā un Austrijā. Atsaucoties uz vairākiem jau iepriekš veiktiem pētījumiem, konstatēts, ka Austrumeiropā esošie cilvēki patērē zemākas kvalitātes pārtiku.
18.apr 2017
«Pārim, kas vēlas bērnu, ir rūpīgi jāseko līdzi savai ēdienkartei,» stāsta ginekoloģe, klīnikas EGV vadītāja Zane Vītiņa. Līdztekus daudziem citiem faktoriem, kas ietekmē cilvēku spēju radīt pēcnācējus, arī uzturam ir sava nozīme. Par to, kā ar uztura palīdzību iespējams veicināt auglību, stāsta uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
18.apr 2017
Neatkarīgās kopš 2004. gada pētītā pārtikas groza cena pēdējā gada laikā no Lieldienām līdz Lieldienām pakāpusies par pusotru eiro.
15.apr 2017
Laikā, kad daļa pasaules iedzīvotāju cieš no bada, ik gadu milzīgs nevajadzīgās pārtikas daudzums nonāk atkritumos. Latvijas Zaļā punkta infografikā apkopoti būtiskākie dati par pārtikas atkritumiem pasaulē, Eiropas Savienībā un Latvijā. Piemēram, vidēji viena Latvijas mājsaimniecība gada laikā izmet pārtiku 200 eiro vērtībā, raksta Zalais.lv
14.apr 2017
Lai labi garšo!
5.apr 2017
Pār­ti­kas pa­rei­za sa­ga­ta­vo­ša­na un uz­gla­bā­ša­na ir sva­rīgs priekš­no­tei­kums, lai ēdiens bū­tu gar­šīgs, ve­se­līgs un uz­tur­vie­lām ba­gāts. Ja pār­ti­ku il­gi uz­gla­bā mit­rā vai gai­šā vie­tā, arī aug­stā tem­pe­ra­tū­rā, kur tai var pie­kļūt gaiss, tā var sa­bo­jā­ties, zau­dēt gar­šu, iz­ska­tu un uz­tur­vēr­tī­bu.
4.apr 2017
Ārvalstu mediji vēsta, ka traģiski beigušā divas ēšanas sacensības ASV.
3.apr 2017
Gan uz­tu­ra spe­ci­ālis­ti, gan tie, ku­ri cen­šas tikt va­ļā no lie­kā sva­ra, zi­na, cik bie­ži la­bais no­doms mai­nīt sa­vus ēša­nas pa­ra­du­mus un uz­ņemt ma­zāk ka­lo­ri­ju pēc da­žām die­nām tiek at­mests.