Uztura noslēpumi

6.dec 2017
Pasauli pāršalkusi ziņa par kādu interesantu diētu, kas jau neoficiāli nodēvēta par saldāko diētu pasaulē.
6.dec 2017
Sieru reti mēdz iekļaut ikdienā nepieciešamo produktu sarakstā, tomēr jaunā pētījumā atklājies, ka tas nemaz nav tik neveselīgs, kā līdz šim domāts, informē TIME Health.
5.dec 2017
68 gadus vecais Rolands Zagorskis pārsteidzis ar vizuālajām pārvērtībām - nieka trīs mēnešu laikā aktieris zaudējis 21 kilogramu.
1.dec 2017
67% latviešu atzīst, ka, dodoties braucienos uz citām Latvijas pilsētām, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos, savukārt 65% to dara arī ceļojot ārpus Latvijas.
29.nov 2017
Albertas universitātes zinātnieku jaunākais pētījums atklāts, ka diētiskajiem gāzētajiem dzērieniem ir tieša saikne ar svara izmaiņām.
28.nov 2017
Vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ziemā palīdz dzīvniekiem vai putniem, atklāj pētījumu kompānijas Kantar TNS novembrī veiktā aptauja. Tostarp salīdzinoši visbiežāk iedzīvotāji ziemā baro piemājas putnus (44%).
27.nov 2017
Visizplatītākās sūdzības no skolēniem ir par to, ka skolās gatavotais ēdiens ir negaršīgs un nekvalitatīvs, konferencē par izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas jautājumiem sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes pārstāve Ingrīda Millere.
21.nov 2017
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis nebūtiskas atšķirības starp Latvijā pieejamajiem importa pārtikas produktiem un tādiem pašiem citās valstīs tirgotajiem, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
15.nov 2017
Iedomāsimies, ka Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieņem jaunu – piena nozares padomnieku.
30.okt 2017
Vai ie­spē­jams uz­kur­bu­lēt viel­mai­ņu, lai ne­vē­la­mie tau­ki ie­tu pro­jām ātr­āk? Ja gri­bi ti­kai ie­gro­žot sa­vu ēdien­kar­ti un nīkt dī­vā­nā, mo­ko­ties ar ener­ģi­jas trū­ku­mu, tad tas diez vai iz­do­sies. Pie­re­dze rā­da, ka šā­dā vei­dā no­mes­tie ki­lo­gra­mi tik­pat ātr­i at­grie­žas. Bet, ja esi ga­tavs būt fi­zis­ki ak­tīvs un vin­grot, tad, ie­spē­jams, ir vērts iz­mē­ģi­nāt di­vas la­bas lie­tas, kas vis­efek­tī­vāk dar­bo­jas abas ko­pā.
photo_camera
29.okt 2017
Samira Kazana ir dāma, kura ieguvusi bakalaura grādu inženierzinātnēs un aizrāvusies ar estētiski skaistu ēdienu radīšanu. Ar saviem unikālajiem un pārsteidzoši skaistajiem darbiem viņa iepriecina tūkstošiem sociālā tīkla instagram lietotājus.
27.okt 2017
No kļū­mēm, kas ga­dās, ga­ta­vo­jot ēst vai iz­vē­lo­ties pro­duk­tus, nav pa­sar­gāts ne­viens. Tik mil­zīgs mi­sēk­lis, ka viss ēdiens jā­met pro­jām, ne­no­tiek bie­ži. Tur gal­ve­no­kārt vai­nīgs pa­šu ēst ga­ta­vo­tā­ju stei­dzī­gums un pa­vir­šī­ba, re­cep­tes ne­iz­la­sī­ša­na vai ne­iz­pra­ša­na līdz ga­lam, pa­lai­žot ga­rām kā­du šķie­ta­mi sī­ku, ta­ču bū­tis­ku de­ta­ļu. Bet pa­ras­ti at­ga­dās ne­lie­las ķi­be­les, kas, pro­tams, bo­jā prie­ku par mal­tī­ti, pa­slik­ti­na ēdie­na gar­šu un iz­ska­tu, to­mēr ir kaut kā la­bo­ja­mas. Rei­zēm de­fek­tu var pār­vērst par efek­tu un kļū­da pa­līdz iz­do­māt jaun­as, ori­ģi­nā­las re­cep­tes – tā­di pie­mē­ri ir zi­nā­mi pa­sau­les ku­li­nā­ri­jas vēs­tu­rē un tā­di var ras­ties arī mū­su vir­tu­vē.
26.okt 2017
Kvalitatīvas zivis un zivju produkti ir veselīgs un vērtīgs uzturvielu avots, kas ēdienkartē būtu jāiekļauj pat vairākas reizes nedēļā, tomēr speciālisti atzīst - izvēlēties tiešām labas kvalitātes zivis ir jāprot! Uzturzinātnes eksperte, pārtikas tehnoloģe un veselīga uztura meistarklašu vadītāja Dzintra Kokta ir apkopojusi padomus, kuros der ieklausīties, ja vēlaties sevi palutināt ar labiem zivju ēdieniem.
25.okt 2017
Pie "Palīdzēsim viens otram" komandas vērsusies ģimenei, kurai nepieciešama palīdzība.
22.okt 2017
"The Mirror" informē, ka kāda restorāna īpašnieki Mančestrā atraduši veidu, kā palīdzēt cilvēkiem, kuriem nav, ko ēst, taču viņi paši baidās lūgt palīdzību.
20.okt 2017
Jelgavas Invalīdu biedrība lūdz līdzcilvēku atbalstu, lai varētu nokomplektēt pārtikas pakas tiem biedriem, kuri spiesti dzīvot teju pusbadā, raksta jelgavniekiem.lv
19.okt 2017
Droši vien būsi veikalā redzējis, vai pat nopircis, mazos burkāniņus. Tie ir nedaudz dārgāki par ierastajiem, tomēr parocīgs un simpātisks našķis.
18.okt 2017
Vadošā ēdienu piegādes un līdzņemšanas startup Baltijā informācija liecina, ka 82% pasūtījumu ēdienu piegādes tiek veiktas uz mājām, bet 16% uz darbavietām un ofisiem, savukārt 2% piegādes tiek veiktas uz dažādiem izklaides un svinību pasākumiem. Vispopulārākais ēdiens, kas tiek pasūtīts Foodout.lv ir pica – to izvēlas 63% klientu, otrs populārākais ir dažādi burgeri komplektā ar uzkodām, ko pasūta vidēji 13% klientu, savukārt trešais populārākais ēdiens ir Āzijas (Indijas, Taizemes) virtuve, kas kļūst arvien populārāka Latvijas iedzīvotāju vidū un to izvēlas aptuveni 9%. Vienlaikus 8% klientu priekšroku dod salātiem un klasiskajam siltajam ēdienam, bet 7% izvēlas suši.
17.okt 2017
Lai gan mūsdienās informācija par veselīgu un sabalansētu uzturu ir plaši pieejama, bērnu un jauniešu ēšanas paradumi kļūst arvien sliktāki. Bieži vien pieejamā informācija ir tik akadēmiska un “sausa”, ka nereti nedod izpratni, kā iegūtās zināšanas pielietot reālajā dzīvē, skaidro uztura speciāliste, Rimi skolu konkursa “Gardēžu klase” žūrijas locekle Olga Ļubina.
15.okt 2017
Mā­jās pat sie­nas pa­līdz. At­tie­cī­bā uz tie­vē­ša­nu gan rei­zēm ir glu­ži ot­rā­di – pa­va­dot daudz lai­ka mā­jās, rū­pē­jo­ties par saim­nie­cī­bu un ga­ta­vo­jot ģi­me­nei ēst, ir iz­re­dzes uz­au­dzēt vēl lie­lā­ku rie­pu. Gar­lai­cī­gie uz­kop­ša­nas dar­bi pa­ņem daudz ener­ģi­jas, tā­pēc gri­bas par tiem se­vi at­al­got ar kā­du kā­ru­mu, ne­vis ar vin­gro­ju­mu kom­plek­su. Kā pa­nākt, lai mā­jok­ļa vi­de kļū­tu par sa­bied­ro­to, ne­vis trau­cēk­li cī­ņa ar lie­ko sva­ru?