Kas notiek Ukrainā?

10.feb 2023
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīte Briselē 9. februāri padarīja par Ukrainas dienu visām augstākajām ES institūcijām – ES Padomei, Eiropas Komisijai (EK) un Eiropas Parlamentam (EP). Eiropas varas tempļos skanēja cēlas un solidaritātes pilnas frāzes gan no V. Zelenska, gan ES augstāko amatpersonu puses.
10.feb 2023
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 9.februārī. Ukraina jau turpat gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu
9.feb 2023
Kaujās Ukrainā iznīcinātas divas Latvijas pērn dāvinātās pašgājējhaubices, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Aizsardzības ministrijas runasvīrs Kaspars Galkins.
9.feb 2023
Skatītāji un klausītāji aicināt iesūtīt savus jautājumus uz Ukraina@nra.lv, savukārt tiešraide pēc tam būs noskatāma arī ierakstā jebkurā laikā portāla sadaļā "Ziņojums par stāvokli Ukrainā".
9.feb 2023
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien pavēstījis, ka Ukraina pārtvērusi Krievijas slepenā dienesta plānus iznīcināt Moldovu.
9.feb 2023
Ceturtdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunāja Eiropas Parlamentu ārkārtas plenārsēdē Briselē.
9.feb 2023
Ukrainas uzvara ir visas Eiropas uzvara, ceturtdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
9.feb 2023
Polija drošības nolūkos slēgusi Polijas un Baltkrievijas robežšķērsošanas punktu Bobrovnikos, vēsta thefirstnews.
9.feb 2023
Krievija varēs atgriezties civilizēto valstu saimē tikai ar nosacījumiem, ka tiek pārtraukts agresīvais karš un veikta deputinizācija, uzskata Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.
9.feb 2023
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien ieradies vizītē Briselē, lai tiktos ar Eiropas līderiem.
9.feb 2023
ASV uzņēmums "SpaceX" spēris soļus, lai nepieļautu, ka Ukrainas armija izmanto uzņēmuma satelītinterneta sistēmu "Starlink" dronu kontrolei, trešdien pavēstīja "SpaceX" prezidente Gvina Šotvela.
9.feb 2023
NATO valstis jau ir sniegušas Ukrainai militāro, humāno un finansiālo palīdzību aptuveni 112 miljardu eiro apmērā, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
9.feb 2023
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savas Lielbritānijas vizītes laikā kopā ar Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku parakstīja "Londonas deklarāciju" par abu valstu partnerības padziļināšanu.
9.feb 2023
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdienas vakarā Parīzē tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu, kurš apliecināja, ka Eiropa turpinās atbalstīt Ukrainu karā pret Krieviju
9.feb 2023
Ilgi prognozētais Krievijas karaspēka vērienīgais uzbrukums sācies Svatoves-Kreminnas sektorā uz Luhanskas un Harkivas apgabalu robežas, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.
9.feb 2023
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis mudinās Eiropas Savienības (ES) līderus paātrināt bruņojuma piegādes Kijivai, trešdien žurnālistiem sacīja Ukrainas amatpersona.
9.feb 2023
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 9.februārī. Ukraina jau turpat gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu
8.feb 2023
Latvijas likumdošana ļauj Eiropas Parlamenta mandātu sadalē piedalīties visiem sarakstiem, kuri iegūst 5% balsu Latvijā, kamēr faktiski vajadzētu savākt 14% balsu, lai iegūtu vienu no Latvijai paredzētajām astoņām vietām Strasbūrā. Uz jautājumiem, kā tas vispār iespējams, atbild Dr. Ivars Ījabs, kurš ir trīskārt kompetents atbildēt uz šiem jautājumiem no visiem aspektiem: pirmkārt, viņš ir politologs un Latvijas Universitātes pasniedzējs, otrkārt, viņš pats ir Eiropas Parlamenta deputāts un, treškārt, viņam ir tikko iznākusi jaunā grāmata "Nepateicīgie. Latviešu politiskās domas pirmsākumi Eiropas kontekstos".
8.feb 2023
Lidmašīna ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski nodēdusies Londonas Stenstedas lidostā, vēsta " European Truth "..
8.feb 2023
Eiropas Savienība (ES) no sankciju saraksta izslēgusi bijušo Krievijas anektētās Sevastopoles "gubernatoru" Dmitriju Ovsjaņņikovu, liecina otrdien ES oficiālajā vēstnesī publiskotais dokuments.