Lukašenko atklāj, kādā gadījumā Baltkrievijas armijas pievienosies Krievijai karā pret Ukrainu

© SCANPIX/AFP

Pašpasludinātais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka Baltkrievijas armija karā pievienosies Krievijas armijai tikai tieša uzbrukuma gadījumā Baltkrievijai, vēsta "European Truth" .

"Esmu gatavs cīnīties kopā ar Krieviju pret Ukrainu tikai vienā gadījumā: proti, ja kaut viens karavīrs no turienes ieradīsies Baltkrievijas teritorijā, lai nogalinātu manus cilvēkus. Ja viņi to izdarīs, atbilde būs nežēlīga. Un tad karš iegūs pavisam citu raksturu," uzsvēra Baltkrievijas līderis.

Lukašenko uzsvēra, ka ar 'turieni" un "viņi" ir domājis ne tikai uz Ukrainu. Šis nosacījums attiecas arī uz citām kaimiņvalstīm.

Atgriežoties pie jautājuma, vai ir iespējama agresija Ukrainā no Baltkrievijas puses, Lukašenko vēlreiz atkārtoja: "Mēs esam mierīgi cilvēki. Mēs zinām, kas ir karš. Mēs nevēlamies karu. Un mēs negrasāmies ievest Ukrainas teritorijā savu karaspēku. Ja tikai jūs no turienes jūs neīstenosiet agresiju Baltkrievijas teritorijā. Šī ir mana atbilde.."

Lukašenko arī atgādināja, ka Krievija ir Baltkrievijas sabiedrotā, valstīm ir kopīgs militārais grupējums. Bet, pat neskatoties uz to, Krievija nekad nav lūgusi Baltkrievijai sākt karu pret Ukrainu.