Ukrainas militārais izlūkdienests: Mums Kremlī ir savi cilvēki

© Pixabay.com

Ukrainas militārais izlūkdienests Grieķijas izdevumam "Iefimerida" atklājis, ka tā līdzstrādnieki ir iefiltrējušies Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvāko darbinieku lokā.


Ukrainas militārā izlūkošana strādā Krievijas teritorijā, un tā sasniedz Krievijas centrālās pavēlniecības līmeni, norādījis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijus Čerņaks.
Ukrainas militārā izlūkošana saņem informāciju no tūkstošiem avotu, tostarp no augsta ranga Kremļa informatoriem un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem cilvēkiem, paziņoja izlūkdienesta amatpersona.
"Mēs karā izmantojam visus līdzekļus. Mēs atradām sadarbības mehānismus pat ar Putinam ļoti tuviem cilvēkiem. Šie cilvēki ir pazīstami kā "Lielās Krievijas" atbalstītāji," skaidroja A. Čerņaks. Militārās izlūkošanas pārstāvis piebilda, ka ap Krievijas Federācijas prezidentu ir daudz cilvēku, kuri neatbalsta viņa politiku.
"Diez vai ir tādi, kuri to dara Ukrainu dēļ vai tāoēc, ka ienīst karu. Viņi visi to dara savā labā, tas ir viņu interesēs. Daži par dzīvību glābšanu, citi par zaudēto naudu. Pēc iebrukuma Ukrainā daži cilvēki ļoti ātri zaudēja naudu un ietekmi, un viņiem tas nepatīk," viņš sacīja. Pagaidām šie cilvēki nav gatavi revolucionārām akcijām, taču, pēc A. Čerņaka domām, Putina ietekmei vājinoties, viss var mainīties.

Pasaulē

Zemūdens infrastruktūras aizsardzībai Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā tiks iesaistīta Vācijas īpašo uzdevumu spēku GSG-9 jūras operatīvā vienība, ziņo Vācijas televīzijas kanāls ARD un izdevums "Der Spiegel", atsaucoties uz informētiem avotiem drošības dienestos.

Svarīgākais