Bijušais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas prezidents kļuvis par Krievijas pilsoni un ieguvis īpašumā ābolu audzētavu

© SCANPIX/TASS

Bijušais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ieguvis Krievijas pilsonību, vēsta "The Insider".

Līdz ar kļūšanu par Krievijas pilsoni 73 gadus vecais Fāzels arī ticis pie 54% no Krievijas ābolu audzētavas "Alma Holding", kuras atlikušie 46% pieder krievu oligarha Genādija Timčenko vadītajai kompānijai "Volga Group Agro".

Fāzels, kurš IIHF vadīja no 1994. līdz 2021.gadam, ir draudzīgās attiecībās ar Krievijas hokeja sabiedrību un 2011.gadā no toreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva saņēma valsts apbalvojumu - Draudzības ordeni. Fāzels

2022.gada martā Fāzels iebilda pret IIHF lēmumu īstenot sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un izcēlās ar mulsinošiem izteikumiem Krievijas atbalstam. Viņš arī pretojās pret lēmumu neļaut pasaules hokeja čempionātam notikt Baltkrievijā.

Pasaulē

Zemūdens infrastruktūras aizsardzībai Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā tiks iesaistīta Vācijas īpašo uzdevumu spēku GSG-9 jūras operatīvā vienība, ziņo Vācijas televīzijas kanāls ARD un izdevums "Der Spiegel", atsaucoties uz informētiem avotiem drošības dienestos.

Svarīgākais