Ogres novada mēra publicētā fotogrāfija saceļ milzu ažiotāžu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Raidījuma "Kultūršoks" veidotāji jūtas aizskarti par režisora Alvja Hermaņa izteikumiem, kuros izskanēja pārmetumi LTV raidījumam, ka tas dienā, kad Ļvivā notika Krievijas raķešu triecienā nogalinātās Bazilēviču ģimenes (mammas/sievas un trīs meitu) bēres, palaidis ēterā raidījumu, veltītu krievu valodas lietošanas aizstāvībai Latvijas publiskajā telpā.

Raidījuma veidotāji izplatīja publisku vēstījumu režisoram, kurā viens no teikumiem bija šāds: "Kara ēnā, kad pasaule ir kļuvusi melnbalta, vai nu to redzat vai neredzat, Jūs dzīvojat divkopienu valstī, kurā daļa iedzīvotāju sarunājas krievu valodā."

Šis teikums soctīklos izraisīja asu sabiedrības nosodījumu. Bija ļaudis, kas ne tikai savu nepatiku izrādīja komentāru veidā, bet arī rīcībā.

"Patriotiskie Ogres iedzīvotāji atbild propogandiskajam raidījumam "Kultūršoks"!" vietnē "Facebook" publicēto bildi komentē Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.

Tiesa, šis ieraksts tiek vērtēts neviennozīmīgi.

Zita: Jūs kā mērs atbalstāt šādus uzrakstus pilsētā? Jums tas liekas normāli? Kāpēc maniem bērniem šie uzraksti ir jālasa?

Māris: Šis tikai pierāda attīstības līmeni un bezspēcību, tāpat kā zeķes un T-krekli ar krievu lamuvārdiem valsts amatpersonām. Stipri cilvēki dara reālas lietas - izglīto ,skaidro un audzina patriotismu bērnos, ne jau necenzēti lamājoties. Bērni jāiesaista jaunsargos, jāved ekskursijās uz Okupācijas muzeju, jāmāca vēsture un jāskaidro kara šausmas.

Inese: Kāpēc mums jākrīt tik zemu? Pretīgi.

Arvis: 5 kolonna sacepas. Jums tak ir izvēle. Nemokieties Latvijā. Cepums tam, kurš to uzrakstīja.
Ginta: Izcili!

Svarīgākais