Alvis Hermanis: "Mēs zinām, kurā pusē ir Latvijas valsts televīzija"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Soctīklos viedokļu vētru sacēlis raidījums "Kultūršoks", kurā tiek attaisnota krievu valodas klātbūtne Latvijā. Liela daļa sabiedrības šajā raidījumā saskata proklemlisku naratīvu.

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis "Facebook" vērš uzmanību uz raidījuma "Kultūršoks" saturu, kas atspoguļo krievvalodīgo viedokli, bet neuzskata par vajadzīgu sižetā iekļaut arī citādi domājošu cilvēku komentārus. Viens no situāciju eskalējošiem notikumiem ir pirms dažām dienām veiktais Krievijas uzbrukums Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, kuros cita starpā gāja bojā arī jauna sieviete un viņas trīs meitas. Traģēdijā dzīvs palika tikai vīrs. Video no bērēm satricinājis daudzu cilvēku jūtas.

Alvis Hermanis raksta: "Mēs joprojām tā arī neesam uzzinājuši, kurā pusē ir Latvijas krievi. Viņi (ar atsevišķiem izņēmumiem) sevi joprojām nav pozicionējuši. Toties mēs zinām, kurā pusē ir Latvijas valsts televīzija."

Slavenības

Raidījumā “Slavenības. Bez filtra” Katrīne Vasiļevska ir ciemos pie aktiera Kaspara Zāles, kas pavisam nesenā pagātnē publiskajā vidē nonāca Dailes teātra skandāla dēļ. Uzzinot, kam aktieris ir gājis cauri, arvien vairāk top skaidrs, kāpēc Zāle ir gājis uz ne vienu vien tiesas prāvu, aizstāvot savas tiesības.

Svarīgākais