"Esi taču vīrietis!" Krievijas aktieris nolamā Ivaru Kalniņu

© Vladislavs Proškins/F64

Latviešu aktieris Ivars Kalniņš, lai arī filmējies padomju un Krievijas filmās, pēc kara sākuma Ukrainā uzreiz ieņēma nepārprotamu pozīciju, paziņojot, ka Krievijā vairs neatgriezīsies. Viņš izteica vairākas frāzes, kas nemaz neiepriecināja Krievijas aktieri Sergeju Selinu.

2022. gadā Ivars Kalniņš pauda pārliecību, ka Krievija nespēs okupēt Ukrainu un uzvarēt karā. Viņš norādīja, ka melu līmenis, kas lien ārā no propagandas medijiem un amatpersonu mutēm, ir piesārņojis visu pasauli.

2023. gadā aktieris ne pirmo reizi paziņoja, ka nekad vairs nebrauks uz Krieviju, pat pēc pilna mēroga kara beigām Ukrainā.

Arī pērn Kalniņš pēc Krievijas kolēģu pārmetumiem izteicās, ka neuzskata, ka būtu viņiem parādā:

"Man saka, jūs esat parādā Padomju Savienībai, padomju valdībai par visu. Es saku: “Jūs esat tie, kas man parādā, kurš kuram ir parādā?” Viņi nopelnīja miljonus, bet mums atmeta grašus. Mēs tam piekritām, jo ​​esam radoši cilvēki, varam strādāt par velti, bet par velti neredzīgajiem, nevis krāpniekiem,” toreiz izteicās aktieris.


Un viņš piebilda: "Jā, es esmu daudz filmējies padomju un krievu filmās, bet tagad esmu to izmetis no prāta un aizmirsis par to. Ir cita pasaule, kas mani interesē vairāk, un tas arī viss. Šie krievu impēriskie paradumi ir smieklīgi 21. gadsimtā. Pašreizējais Krievijas režīms sabruks kā kāršu namiņš."

Nesen uz to reaģēja aktieris, filmas “Sasisto lukturu ielas” zvaigzne Sergejs Selins, kurš pazīstams ar savu Vladimiram Putinam labvēlīgo pozīciju. Vēl 2004. gadā viņš spēlēja kopā ar Ivaru Krievijas seriālā "Opera". Tagad Selins nolēma atgādināt Kalniņam pagātni:


“Tu atceries mani, mēs strādājām pie vienas filmas, zini, rīkosimies kā vīrieši: tu biji, maigi izsakoties netaisnīgs, sakot, ka tev maksāja kapeikas. Tava aktiera izcilība, talants izpaudās Padomju Savienībā, un honorāri tevi nekad nemulsināja, bet tagad nezin kāpēc samulsināja."


Selins apgalvo, ka tad, kad kino Latvijā “nomira”, sabrūkot PSRS, tieši “krievu kolēģi palīdzēja, tāpēc Kalniņš piedalījies daudzās krievu filmās un raidījumos".

“Atceries, Ivar, kad tev nebija darba Latvijā, tu atbrauci uz Krieviju, spēlēji filmās, spēlēji teātrī, Ivar, esi taču vīrietis,” sacīja Sergejs Selins, piebilstot: "Es godīgi tev saku - esi taču vīrietis! Tu esi īsts vīrietis, īsts!"