90 miljoni dolāru: kad princis Harijs saņems savu mantojumu?

© Depositphotos

Iemeslu, kāpēc princim Harijam bija jāgaida līdz 40. dzimšanas dienai, lai saņemtu savu milzīgo mantojumu, atklājis pazīstams karaliskais autors, raksta "Fox News".

Karalienes Elizabetes II māte izveidoja trasta fondu savai ģimenei. Viens no nosacījumiem naudas iegūšanai bija konkrēta vecuma sasniegšana.

Lielbritānijas karaļa jaunākais dēls, kuram 2024. gada 15. septembrī aprit 40 gadu, pēc dzimšanas dienas saņems milzīgu atlīdzību, pateicoties viņa mirušās vecvecmāmiņas karalienes Elizabetes II veiktajiem pasākumiem.

Mirušās karalienes Elizabetes II māte un karaļa Čārlza III vecmāmiņa ieguldīja 90 miljonus dolāru trasta fondā savai ģimenei un norādīja, ka Harijs varēs piekļūt savai daļai tikai tad, kad viņam apritēs 40 gadu.

Pēc vēsturnieka un karaliskā biogrāfa Kristofera Andersena domām, ne velti Saseksas hercogam bija jāgaida četras desmitgades.

Tomēr, pēc eksperta domām, ja karaliene māte zinātu par visiem konfliktiem un skandāliem, ko Harijs izraisīja, viņa būtu atņēmusi viņam mantojumu.

Tiesa gan, Harijam būs jāmaksā arī nodoklis par saviem turpmākajiem ienākumiem.

"Kāpēc 40? Kā sieviete, kura gandrīz nodzīvoja līdz 102 gadiem, var tikai iedomāties, ka 40 gadi šķita ideāls vecums, lai iegūtu papildu naudu - kad esat pietiekami jauns, lai to novērtētu, bet arī pietiekami apzinīgs un, cerams, pietiekami gudrs, lai to neizšķērdētu," saka Andersens.

Svarīgākais