Tauta šokēta par premjeres bravūrību un komunikācijas stilu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Soctīklos gaismas ātrumā izplatījās video, kur Ministru prezidente Evika Siliņa uzrunā pedagogu protesta akcijas dalībniekus.

Viņa vaicāja: “Jūs zināt, par ko esat atnākuši strīdēties? Par ko? Jums valdība nepalielināja algas?" Siliņa aicināja pacelt roku tos pedagogus, kuriem pērn netika palielināts minimālais tarifs.

Vairums cilvēki ir šokēti par premjeras bravūrību un komunikācijas stilu.

"Šis nu gan ir pēdējais piliens, lai neviens vairs nebalsotu par "Jauno vienotību". Jums, Evika Siliņa, steidzami būtu jāapmeklē psihiatrs un jāatvainojas pedagogiem. Nokaunieties bļaut uz skolotājiem, kuri lūdz cieņpilnu izdzīvošanu sev un saviem bērniem," vietnē "X" raksta fotogrāfs Kaspars Ūdris.

Bērnu un pusaudžu psihoterapijas speciālists Nils Konstantinovs: Premjeres runa ir izrauta no konteksta - visticamāk, viņa vienkārši demonstrēja, kā pedagogs nedrīkst runāt ar bērniem: - pazemojoši (jūs esat idioti, ka te sanācāt) - noniecinot sajūtas (jums nav pamata tā justies) - ieņemot bērna lomu (ja tu man šitā, tad es tev arī tāpat).

Mūziķis Ralfs Eilands: Evika Siliņa tā arī nav sapratusi, kādēļ visādi zemākās kārtas pārstāvji ņukā iekšā kartupeļus, ja reiz Rīgā vairākos restorānos var iegādāties arī austeres.

Andris: Pareizi, ja nav naudas maizei, lai ēd kūkas…

Igors: Tā pat, kā toreiz teica - kas nevar atļauties ceļot, tiem pases nevajag.

Normunds: Cilvēks, kura alga mēnesī ir 8440 eiro + 1688 eiro reprezentācijas izdevumi, niknā balsī prasa skolotājiem, vai jums minimālo tarifu nepalielināja"? Ko jūs vēl gribat? Nē, šis ir vājprāts.

Old: Vispār jau protestē par citu lietu, ne par algu. Protests ir par to, ka grib izņemt no algas starbrīžus skolā - vienkārši par tiem nemaksāt. Un palielināt darba stundas nedēļā - par esošo algu.

Bijusī izglītības ministre Anita Muižniece: Ak, kāds man ir sveškauns šobrīd... Nesaku, ka pikets ir vietā vai vajadzīgs, bet neviens politiķis, kur nu vēl premjers, tā runāt, manuprāt, nedrīkst.

Jānis: Ja neuzticaties mums, mēs nevaram uzticēties jums! Tad varbūt ir jāatkāpjas? Vai par premieri var strādāt cilvēks, kurš neuzticas lielai savas tautas dalai un dusmojas uz to? Kādus lēmumus no tāda var gaidīt?

Daļa komentētāju ir E. Siliņas pusē:

https://x.com/AlksneR/status/1793010033782931696

Jau ziņots, ka E. Siliņa atvainojas pedagogiem par "asumiem" skolotāju protesta akcijā.