"Tas ir p..djec"; Par ko Mielavs "noliek" Gustavo, Rutuli un Patrishu?

© F64

Mūziķis Ainars Mielavs paudis skarbu kritiku par jaunāko Gustavo, Normunda Rutuļa un dziedātājas Patrishas veikumu.

Runa ir par pārveidotu Raimonda Paula dziesmu.

Jau vēstījām, ka straumēšanas un lejupielādes platformās publiskota Gustavo jaunā dziesma un video “Nepārmet man 3000” ar Patrishas un Normunda Rutuļa piedalīšanos.

“Jaunais skaņdarbs ir Raimonda Paula 1969. gadā ierakstītās dziesmas “Nepārmet man” svaiga versija ar citādu saturisko ievirzi,” skaidro dziesmas līdzautors un izpildītājs Gustavo.

“Tajā dzirdams vairāku laikmetu sakausējums, kurā apvienots 70. gadiem raksturīgais estrādes skanējums ar bagātīgu un dinamisku mūsdienu hiphopa stilistiku. Dziesmas tekstu papildināju ar jauniem pantiem, kuros no klausītāja skatu punkta izstāstīju stāstu par to, kā savulaik iemīlēju viena no saviem iedvesmas avotiem, repera André 3000 daiļradi.”

Jāpiebilst, ka šo veikumu nenovērtēja Ainars Mielavs, kas sociālajā tīklā "Facebook" pauda skarbu viedokli, skaņdarbu raksturojot kā "reālu radošās mazspējas p..djec!".

"Tomēr šis jau ir reāls radošās mazspējas p..djec! Gustavs Butelis ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrīcija Cuprijanoviča (Patriša) tērētas marionetes. Jums visiem pat kājas noskalot Raimondam būtu jāaizliedz ar likumu!

P.S. Man bija 9 gadi, kad pirmo reizi izdzirdēju šo ģeniālo Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmu. Klausījos diendienā. Vēl tagad vārdus atceros. Šie, īpaši Rutulis ar savu mēdīšanos, ir to ir prasti izķēzījuši, paši nespēdami salikt secībā pat 3 atmiņā paliekošas notis."

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Jāsaka, ka liela daļa piekrīt Mielavam, taču daļai skaņdarbs arī patīk.

"Domāju, ka tikai man šitas liekas atraudziņa. Neskatoties uz to, ka senāk ar Gustavu kaut ko arī kopā darījām, vēlāk viņa sekojošās sadarbības un darbības man rada nepatiku. Tā pat, kā 98% mūsdienu hiphopa. Diršana ar atskaņām par neko. Bet, ja tautai patīk, vai man žēl."

"Kāpēc vajag tā izķēzīt klasiku.. ja tādi mākslinieki, lai veido savu, pelna plusiņus ar savu gara darbu, nevis bojā jau esošo.. skumji.."

'Nezinu, nav tas veiksmīgākais prodakšens, bet, nu, nav mākslnieku, kuriem nekad dzīvē nebūtu gadījies uztaisīt viduvēju darbu. Tā gadās - radošās krīzes ir visiem. Bet, nu tik skarbus vārdus diez vai viņi ir pelnījuši. Par degradāciju jau nu toč šo nenosauksi. Degradācija būtu, teiksim, "Cāļus skaita rudenī".:))"

"Uzmeklēju orģinālu, lai saprast atšķirību. Pirmais ir ārprātīgs padomju naftalīns, nu pilnīgi neklausāms mēsls. Remeiks ir diezgan ticams, pārējas uz repu ir pietiekami organiskas, production ir ok. Patīk/nepatīk ir cits jautājums, man nepatīk arī rīmeiks, bet tikai tapēc, ka izklausās pēc tukša gastronoma."

Slavenības

Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete atklāj, ka laikā, kad viņas vīram Ansim Reinhardam bija pēdējā slimības stadija, viņa rakstīja grāmatu, vēstīts Laumas Lapsas materiālā "Rakstot remdēju sāpes" izdevumā "Privātā Dzīve".

Svarīgākais