Zigmars Liepiņš par Uzvaras pieminekli: Es būtu par radikālākiem mēriem

© Dmitrijs Suļžics/F64

Komponists Zigmars Liepiņš kanālaTV24 raidījumā "Kārtības rullis" paudis viedokli par Uzvaras pieminekļa jautājumu.

"Man ir sajūta, ka ir bezzobainība Latvijā. Es būtu par radikālākiem mēriem," raidījumā pauž komponists.

Viņš norāda, ka vajag "nečakarēties" un Uzvaras pieminekli nojaukt.

"Nu, tad nojaucam viņu un viss, punkts. Ātri," saka komponists.

Runājot par ziņām, ka piemineklis ir sliktā stāvoklī un bīstams, komponists saka: "Tu tici, ka viņš ir bīstams? Tas ir tik muļķīgi, ka mana tā kā mazam bērnam stāsta: "Mēs mainīsim nosaukumu. Ja mēs mainīsim nosaukmu, tad mums tas līgums vairs nebūs saistošs"," uzskata komponists.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

"Rīgas pieminekļu padomē, atbildot uz Saeimas Ārlietu komisijas vēstuli, pieņēmām konceptuālu atbalstu pieminekļa/objekta Uzvaras parkā nosaukuma maiņai," ar ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" pēc Rīgas pieminekļu padomes sēdes dalījās Dāvis Stalts.

Uz sabiedrības kritiku, kāpēc tiek lemts par pieminekļa nosaukuma maiņu nevis demontāžu, viņš skaidroja: " Es šo drīzāk uzskatu par tādu kā sabiedrības gatavināšanu pieminekļa/objekta nojaukšanai. Arvien vairāk to gļēvākie saņemsies saukt par Okupācijas pieminekli (vai kā savādāk, kā to pārdēvēs), kas, protams, tiem palīdzēs pamazām pierast pie domas, ka šie propagandas objekti jānovāc."

Svarīgākais