Lato Lapsa: Kolektīvais Kremlis ies līdz galam, ja nekas nelīdzēs, ķersies pie kodolieročiem

© Dmitrijs Suļžics / F64

Lato Lapsa "Twitterī" skaidrojis savas bažas par soļiem, ko Kremlis gatavs spert, neizslēdzot arī kodolieroču izmantošanu.

Žurnālsits un publicists Lato Lapsa mikroblogošanas vietne "Twitter" publicējis savu redzējumu par notiekošo Krievijas - Ukrainas karu.

"Man jautā - kāpēc es uz pasaules (arī Ukrainas, arī Latvijas) likteņiem raugoties tik tramīgi. Mēģināšu īsi paskaidrot, kā es personiski to visu diemžēl redzu. Piebildīšu, ka es neesmu laimīgs par šo savu redzējumu, " ierakstu iesāk Lapsa.

"To visis pietiekami labi saprot, kada lielummānija piemetīsies Kremlim, ja viņi dažās dienās panaks sev vēlamo Ukrainā. Mēs nezinām, kādā sastavā un ar kādiem motīviem Maskavā pieņem lēmumus. .. Tam, kas nāk no kolektīva Kremļa, ticēt nevar. Ticēt nevar ne tikai tam, kas mums nepatīk, bet vispār nekam. .. Bet ne būt visi saprot, kas var notikt, ja kolektīvais Kremlis tagad Ukrainā savu nepanāks, " raksta Lato Lapsa.

Pirmkārt, šie cilvēki labi zina, ka atgriezīsies vēl nebijušā postažā, runājot par sankcijām. Otrkārt, vini zina, ka šādā gadījumā viņu fiziskā pastavēšana būs pavisam neilga laika jautājums. Līdz ar to kolektīvajam Kremlim nav citu variantu, ka palikt pie varas līdz galam. Ja nekas nelīdzēs viņi ķersies pie kodolieročiem. .. Es esmu tramīgs. Ļoti tramīgs un bažīgs, " savu viedokli noslēdz Lapsa.

Iepriekš jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis pavēli Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšniekam Valērijam Gerasimovam un aizsardzības ministram Sergejam Šoigu izsludināt Krievijas atturēšanas spēkos - Krievijas kodolspēkos - īpašo kaujas dežūras režīmu.

Aizsardzības ministrijas mājaslapā skaidrots, ka stratēģiskie atturēšanas spēki "ir paredzēti, lai atturētu no agresijas pret Krieviju un tās sabiedrotajiem, kā arī uzveiktu agresoru , tostarp karā ar kodolieroču izmantošanu".

Slavenības

Karaļnams ne reizi vien ir meklējis iespējas, kā attīstīt dažādas biznesa idejas, lai piepelnītos. Reiz nelaiķe karaliene Elizabete II atvēra savu krogu, nu viņas dēls karalis Čārlzs III nācis klajā ar savu ideju, kā nopelnīt, vēsta "The Sun".

Svarīgākais