VIDEO: Arturam Tomam Plešam līdz Eirovīzijai pietrūka pavisam maz

© Dmitrijs Suļžics/F64

Eirovīzijas gaidās, piedāvājam noskatīties, kā dzied un spēlē mūsu bijušie un esošie politiķi. Šajā video vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs uzstājas kādreiz tik populārajā konkursā "Aprīļa pilieni".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs 2005. gadā mēģināja piedalījās bērnu “Eirovīzijas” atlasē ar paša sacerētu dziesmu “Tālu projām”. Tobrīd viņam bija 13 gadi, bet vēlme uzvarēt - liela. Pirms tam viņš bija piedalījies vairākos pašmāju dziesmu konkursos, piemēram, “Aprīļa pilieni”, “Olgas disenīte”, “Dzintara zvaigzne”, un vienā starptautiskā konkursā Lietuvā - “Baby Sing”. Tajā viņš ieguva 2. vietu.

Savukārt līdz bērnu “Eirovīzijas” finālam 2005. gadā viņam pietrūka pavisam maz, jo viņa dziesma “Tālu prom” tika iekļauta kā rezerves dziesma.

A. T. Plešs mācījies Bauskas mūzikas skolā un kā viņš stāstījis mūzikas blogam skan.lv, tad šajā skolā viņš apguva eifonija spēli, kas pēc viņa paša teiktā, ir ļoti aizraujošs pūšaminstruments. Artūrs Toms Plešs pašmācības ceļā apguvis ģitāras spēli, kā arī pamata līmenī prot spēlēt klavieres.

Ar savu muzikālo gaumi viņš centies iepazīstināt arī savus partijas biedrus, piemēram, kļūstot par attālinātās “Attīstībai/Par!” divu gadu jubilejas ballītes dīdžeju. Tiesa, viņa biogrāfijā, kas ir atrodama Vides ministrijas un reģionālās attīstības ministrijas mājas lapā, muzikālā izglītība un aizraušanās ar mūziku nav pat pieminēta.

Kā dzied un spēlē citi bijušie un esošie politiķi var redzēt un dzirdēt šeit:

VIDEO: Ivars Godmanis savulaik uzstājās kopā ar slaveno "Queen"

VIDEO: Dziesma, pēc kuras bijusī Saeimas spīkere pameta dziedāšanas šovu

VIDEO: Pavļuts spēlē, Kariņš dzied