Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Pavļuts spēlē, Kariņš dzied

Portāls nra.lv 7.februāris 2022, 20:30
 
Ekrānuzņēmus no Tik Tok
Eirovīzijas gaidās, piedāvājam noskatīties, kā dzied un spēlē mūsu bijušie un esošie politiķi. Šajā video veselības ministrs Daniels Pavļuts spēlē uz klavierēm, bet premjers Krišjānis Kariņš dzied.

Šis video publiski parādījās pagājušā gada oktobrī un uzspridzināja internetu, jo tas tika publicēts brīdī, kad valdība gatavojās lemt par "lokdaunu", lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Īstenībā video tika uzfilmēts 2019. gada 18. novembra svinībās. Tas, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts ir izcils pianists daļai jau bija zināms iepriekš, bet daļai - pārsteigums. K. Kariņš savu aizraušanos - dziedāšanu - nekad nav slēpis.

Latvijas radio, pērn maijā sveicot D. Pavļutu 45. dzimšanas dienā, klausītājiem stāstīja, ka klavierspēli D. Pavļuts mācījies Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā pie skolotājas Guntas Božas, Latvijas Mūzikas akadēmijā to studējis pie profesores Ilzes Graubiņas, spēlējis solo un kameransambļos, tostarp par Latvijas Mūzikas akadēmijas 1999. gada labāko kameransambli atzītajā sekstetā (!) un klavieru duetā kopā ar Ivetu Apkalnu.

Bijis pavadītājpianists un ērģelnieks Jāz.Mediņa mūzikas vidusskolas zēnu korim un salīdzinoši pavisam nesen - 2016. gada vasarā - pēc 16 gadu pārtraukuma, Daniels Pavļuts atgriezās uz profesionālās skatuves, kopā ar dziedātāju Aleksandru Antoņenko sniedzot Riharda Štrausa dziesmu koncertu.

Savukārt skan.lv vēsta, ka mūzika vienmēr ir bijusi Krišjāņa Kariņa vaļasprieks, un muzicēšanu viņš uzskatot par vienu no draudzības izpausmes veidiem.

Krišjānis Kariņš nav skolojies mūzikā, taču 15 gadu vecumā pašmācības ceļā apguvis basģitāras spēli, pēcāk sēdies pie klavierēm un bungām, redzēts spēlējam arī kokli un citus instrumentus, jo muzikalitāte, acīmredzot, ir viņam dabas dots talants. Intervijā TV3 Krišjānis Kariņš savulaik teicis: “Ja es būtu dzimis pirms 100 gadiem, es laikam būtu lauku muzikants!”

Kā dzied un spēlē citi bijušie un esošie politiķi var redzēt un dzirdēt šeit:

VIDEO: Ivars Godmanis savulaik uzstājās kopā ar slaveno "Queen"

VIDEO: Dziesma, pēc kuras bijusī Saeimas spīkere pameta dziedāšanas šovu

.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas