Rakstnieks Rimants Ziedonis aicina "nepievienoties ākstiem"; viņa dēls izslimojis Covid-19

© Ekrānuzņēmums no video

Latviešu izcilā dzejnieka Imanta Ziedoņa dēls Rimants Ziedonis atklājis, ka ar jauno koronavīrusu saslimis arī viņa dēls, kurš lai gan ir spēka gados, slimnīcā viņam bija jāpavada vairākas dienas.

"Aicinu nepievienoties ākstiem, kuri neizprot Covid bīstamību.

Mans dēls, spēcīgs, trenēts čalis zem 30, beidzis Sporta akadēmiju, šo saķēra.

Viņam bija jāpavada vairākas dienas slimnīcā, tad vēl kādas viesnīcā. Viņš gan ātri tika no tā ārā, jauns spēcīgs organisms, un tagad ir vesels. Bet ne visi mēs esam tik trenēti un fiziski spēcīgi," norāda rakstnieks.

Iepriekš jau ir vēstīts, ka, lai gan ar Covid-19 smagi slimo vecāka gadagājuma cilvēki un pacienti ar hroniskām saslimšanās, tieši gados jaunu cilvēki var kļūt par vīrusa pārnēsātājiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 2811 Covid-19 izmeklējumi. Reģistrēti 210 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, liecina slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija.

Svētdien mirušas trīs personas, kurām tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Divi cilvēki mira vecuma grupā no 70 līdz 80 gadiem, savukārt viena persona vecumā no 85 līdz 90 gadiem. Kopumā Latvijā miruši 352 cilvēki, kuriem bija apstiprinātā inficēšanās ar Covid-19.

Rimants Ziedonis ir latviešu rakstnieks, kurš literatūrā debitējis ar dzejoļu publikācijām. Raksta stāstus un dokumentālo prozu. 2013. gadā saņēmis Egona Līva piemiņas balvu ''Krasta ļaudis'' par dokumentālās prozas grāmatu "Leišmalīte" (kopā ar Imantu Ziedoni).

Slavenības

Holivudas scenārists Maikls Alojans, ar ko pirms dažiem gadiem kāzām posās komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena, Grieķijā mijis gredzenus ar jaunu izredzēto, vēstīts Ligitas Eglītes materiālā "Maestro mazmeitas Monikas bijušais līgavainis" apprec citu izdevumā "Kas Jauns".

Svarīgākais