Komentāri: Račs un Gorbunova neslēpj: radošo profesiju pārstāvji nonākuši kraha priekšā

Sarmite Kaufmane

Tieši tā ,pašnodarbinātie un kultūras darbiniek, pulciņu vadītāji ir nolikti uz bremzēm, bet no kaut kā jau ir jādzīvo, tas nevienam neinteresē uzskata mūs par liekēžiem.

19.apr 2020 Atbildēt
Pujene Sārtā

Ja cilvēks nomaksājis nodokļos vien tik, lai sanāktu 32 eiro pabalsts, tad ir tikai 2 varianti: vai nu ar to radošumu ir bēdīgi un sen laiks meklēt citu nodarbi, vai arī esi nekaunīgs blēdis, kas no saņemtajiem honorāriem nemaksā nodokļus un tagad saņem ko pelnījis...

19.apr 2020 Atbildēt
Stavus Grudejs atbilde Pujene Sārtā

Labi teikts, Pujene.

19.apr 2020 Atbildēt
Arturas Kranklys atbilde Pujene Sārtā

Kaut kas tur neiet kopā. Tāpat kā citās nozarēs - ja ilgstoši strādā un nodokļos nomet centus, tad pamatiemākumi ir uz ķepas.

20.apr 2020 Atbildēt
Solveiga Pelnēna atbilde Pujene Sārtā

Labāk būtu klusu stāvējusi! Augstprātība un neiejūtība cilvēku padara par betona stabu!

21.apr 2020 Atbildēt
Maija Timošenko

Pareizi, rakstiet uz Saeimas juridisko komisiju, Finanšu un Ekonomikas ministriju (adreses attiecīgo iestāžu mājaslapās), izklāstiet situāciju. Pievienojos mūziķa viedoklim, lai gan pāstāvu valodu pakalpojumu jomu - darbs ar tūristiem, valodu kursi un tulkojumi.

19.apr 2020 Atbildēt
Vilnis Smilga

Ja ticam ekspertu prognozēm tad Eiropā krasi samazināsies tūrisms,restorānu bizness,maksas koncertu skaits,pasažieru plūsmas visos transporta līdzekļu veidos,neražojošo pašnodarbināto darbības,samazināsies veikalu pakalpojumu apjoms unvirkne citu darbību.Draud liels bezdarbnieku skaits.Paredzka Latvijai būs visdziļķā ekonomiskā stagnācija Baltijas valstu vidū.Tas viss prasīs spējas katram sabiedrības loceklim atrast savu vietu šajos apstākļos un paredzēt lielu valsts atbalsta iegūšanu visiem neidzosies.Kā rīkoties...receptes nav un laiks visu noliks savās vietās iesk.māksliniekus un citus kultūras darbiniekus

19.apr 2020 Atbildēt
Toto

Kāpēc lai tam neticētu?

Maslova piramīdu neviens anv atcēlis.

19.apr 2020 Atbildēt
Melānija

Jājautā,bet kuraam gan tagad ir viegli? Un ne jau Latvijas valdība ir vainīga,ka mums te ir vīruss.Mums nebija nekāda vīrusa,bet mūsu bagātie,lielie slēpotāji un ceļotāji,diemžēl,to atveda no citām valstīm,un tagad nu ciešam visi kopā, esam disciplinēti,un gaidām un ceram uz labāko iznākumu.

19.apr 2020 Atbildēt
Pujene Sārtā

Jā, un liela daļa no tiem apkārt klaiņojošajiem arī ir tie radošie...

19.apr 2020 Atbildēt
Normunds Vismanis

Pieraduši pelnīt vieglu un lielu naudu.Tagad visā pasaulē redzam ,ka bez tādiem var iztikt.Pieceliet savus dibenus un sāciet strādāt fiziskus darbus.

19.apr 2020 Atbildēt
Arnis Veisbardis

Normund! Paskaidro sīkāk, kā, tavuprāt, valsts sektorā nestrādājošie radošie cilvēki - mūziķi, mākslinieki, dizaineri, mājskolotāji, aktieri...u.t.t., ir pelnījuši vieglu un "lielu" naudu?

19.apr 2020 Atbildēt
Ausma Kiršbauma

Zemnieki sūdzas, ka nepiesakās neviens uz brīvajām darba vietām...tātad patreiz visi vēl ir paēduši un par darbu nedomā....

19.apr 2020 Atbildēt
Dzintra Kēniņa Kadeģe atbilde Ausma Kiršbauma

Gluži manas domas

19.apr 2020 Atbildēt
Jānis Bērziņš atbilde Arnis Veisbardis

Ļoti vienkārši, pietiek atvērt citu radošo izdotos žurnālus, lai radzētu, ka neviens nedzīvoja 20 gadus neremontētā hruščovkā un nebrauca ar tikpat vecu auto.

19.apr 2020 Atbildēt
Janis Dreijer atbilde Ausma Kiršbauma

Nu īsti nav tā ka nepiesakas tāpēc ka visiem labi un nevajag. Vienkārši, tas ir sezonāls darbs un parasti tas ir jādara laukos kas ir ka minimu ms 40 km no rigas vai 20 km no citam pilsētām. Ko viņs braukās? Un alga ir ap 800. eiro pirms nodokļiem. Tādu darbu var atrast arī Pilsēta pa 800. eiro pirms nodokļiem. Ta spriež daudzi. Protams ir arī tādi kuriem 800. eiro ir liela nauda arīman tai skaitā. Bet ir ļoti liels trūkums, kad sezonas darbs un otrkārt no Rīgas tālu. Un cilvēks kuram ir kur džīvot nejiet tagad pārcelites uz laukiem vai braukāt min. 50. kg no Rīgas lai 5 mēnesus palasītu kaut ko vai pastādītu pa 800. eiro. tas gadā sanāk beigas vidēji 300. eiro plus ceļš nost ka minimums 100. eiro.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Nevienam nevajadzīgi diedelnieki.Bez viņiem var iztikt.Atbalstīt vajag sabiedrībai vajadzīgas profesijas!!!

21.apr 2020 Atbildēt
Vilnis Smilga

Diemžēl mums ir ļoti daudz viduvējību un te jāpiekrīt maestro R.Paula kungam:

Lai iegūtu atpazīstamību ir jābūt talantam un ļoti lielām darba spējām.......

Ja redzam TV visādus šovus,kuros izpildītāju līmenis ir zems bet ambīcijas un producentu līmenis ne tuvu nav Eiropas līmenim,tad atliek tikai nopūsties un jautāt....KURP VED MŪSU CEĻŠ AR VIDUVĒJĪBĀM?

19.apr 2020 Atbildēt
Jānis Rullis

Tieši tā! Pašdarbnieku līmenis un attiecīgi arī samaksa.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Ja atklāti nezinu raksta autoru.

21.apr 2020 Atbildēt
Solveiga Pelnēna atbilde rihards petersons

Nu, godu tas tev nedara!Plātīties ar nezināšanu?...

21.apr 2020 Atbildēt
Tedis

Lai pamēģina kaut vai gateros pastrādāt,parazīti!

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Tunelī piepelnīties.

21.apr 2020 Atbildēt
Samanta Kavare

Īsti nesaprotu,kur problēma,ja jau viss oficiāli,nodokļi maksāti, kur problēma? Un,ja kāds radošās jomas profesionālis zin,ka ir sociāli neaizsargāts,tad ir tikai loģiski “labajos” laikos veidot spilvenu, izvēlēties kādu ienākumu vai bezdarba gadījuma apdrošināšanu. Tikai tad,kad viss rullē,neviens par to nedomā.Diemžēl.Un varbūt ir laiks TV zvaigznēm nolaisties no saviem augstumiem un uz laiku pieslēgties mazkvalificētiem darbiem,ja kredīti utt.M?

19.apr 2020 Atbildēt
Edvīns Roziņš

Ko tu nestrāda par mācībspēku kādā universitātē? Tik gudra, tik saprātīgi padomi. Dievs dod tev pašai pieslēgties mazkvalificētajiem darbiem. Tā lai dakteris zina kā savas zāles garšo

19.apr 2020 Atbildēt
Samanta Kavare atbilde Edvīns Roziņš

Kaut ko nepareizi pateicu,ko? Ja būs krīze manā finanšu lauciņā,pieslēgšos mazvalificētiem darbiem. Pagaidām paļaujos uz savu spilvenu un nodokļu maksājumiem,kā tas paredzēts LV likumdošanā. Un,ja man būs jāpieslēdzas mazvalificētiem darbiem,ārstēt varēsi pats sevi! Viss.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Atbalstu 100%

21.apr 2020 Atbildēt
Solveiga Pelnēna

Patiešām. Operas soliste varētu logus mazgāt, bet balerīnas - tirgot zivis zivju paviljonā. Bet vai to jūs, darba piedāvātāji ar zināt, ka darba trūkst aizvien vairāk, jo nav vairs tāda pieprasījuma!

21.apr 2020 Atbildēt
Māris Lapiņš

Tads Racs nav vajadzigs,lai brauc uz laukiem,tur vajag stradniekus.

19.apr 2020 Atbildēt
Stavus Grudejs

Radošs cilvēks, mūziķis, komponists, kas rada tiešām kautko vērtīgu tieši šajā laikā labi nopelna saņemot honorārus par savu mūziku no Spotify, iTunes, Deezer u.t.t. Tie tirliņi, rosola muzikanti, Paula/Rača pietuvinātie un tamlīdzīgie ir situācijā kad jāmaina profesija. Lauksaimniekiem trūkst darba roku. Uz priekšu.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Karogs rokā!

21.apr 2020 Atbildēt
Vita

Ūja, ūja, teiktu LV vidusmēra pārdevēja. Vēl jau tikai 1 mēn. pagājis un jau šitāda brēka. Ģīmītis labi kopts, gan jau drošības spilventiņš arī ir, bet, kauna celt brēku nav.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Diedelnieks

21.apr 2020 Atbildēt
Nellija Ko

Domāju, kas tādi ""radošie" kā šis pats Račs varētu labāk paklusēt un neizpausties. Ilgtermiņā. Bez tām drausmajām peršām un salkanajām grafomāna rīmēm vide kļūtu tīrāka u cilvēku gaume atkoptos.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Piekrītu!

21.apr 2020 Atbildēt
Solveiga Pelnēna

Ak,Nellija. Parādīji savu stulbumu gan! Vienam patīk māte, otram meita, bet trešam- kleita! Par mākslu nestrīdas. Et sustibus non disputandumes- kaut kā tā, jau sen latīniski teikts! Nu nav tās peršas un grafomāna rīmes!!! Man kauns par tādu izgāšanos! Tas laikam ir personiski! Es pat teiktu- lai arī dārgas, bet pērciet Rača grāmatas, jo tur katrs vārds ir patiesība!

21.apr 2020 Atbildēt
Ilga Zemtaute

Nu ir pienācis laiks paņemt rokā lāpstu!Pietiek trinkšķināt! Tagad var redzēt kuŗš tiešām ir vajadzīgs un kurš ir tūtiņdreijers!

19.apr 2020 Atbildēt
Andris Šīrants

vecums nenāk viens....bet Guntars ar vien sakarīgāks....pareizi rūkts

19.apr 2020 Atbildēt
Janis Berzins

ši krīze beidzot ir parādījusi bez kā cilvēks nevar izdzīvot....visas parazītprofesijas to jūt momentāli!

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

Ļoti pareizi teikts.

21.apr 2020 Atbildēt
Solveiga Pelnēna

Tā! Tik tālu jau esam, latvieši! Tātad viss, kas sarakstīts, visa mūzika, kas uzrakstīta un atskaņota, visi instrumenti, teātri, halles,baznīcas- visu nost! Viss tas ir lieks cilvēkam? Kā tad var dzīvot? vai vispār ir vērts, ka tu dzīvo, ka tik ēd un... Dzīvniekiem nav vajadzīga dzeja,mūzika,deja un balets, tautas dziesma nav vajadzīga ...Jāni Bērziņ- tu esi lops!

21.apr 2020 Atbildēt
Elga Cielava

Es gan īsti nesaprotu kur ir problēma. Račs saka""Es nevaru atbildēt par visiem, bet zinu, ka 90% no man zināmajiem kolēģiem atlidzību lidz šim saņēma legāli. Mīts par to, ka te show biznesā viss notiek pelēkajā zonā, tāpēc mums nekas nepienākas, ir maigi izsakoties nepatiess. Tāpēc muzikanati nav kaut kāda pelēkā zona, muzikanti ir sava aroda meistari. Bieži vien lidinās pus metru virs zemes, bet par to jau mēs viņus arī mīlam.". Tad taču nodokļi ir nomaksāti, reģistrētā saimnieciskajā darbībā arī pašnodarbinātajiem pienākas valsts atbalsts. Tad par ko vaimanāt????????? Ar ko tad sliktāki ir teiksim ēdinātāji, banketu organizatori? Ja tiešām esi maksājis nodokļus, tev valsts sniedz palīdzību, pat nav bezdarbniekos jāstājas! Nudien nesaprotu par ko šitas čīkstēšanas raksts

19.apr 2020 Atbildēt
Ivo Ovi

Pujene...kad tev vajadzēs bērēs muzikantu tad tavi radi meklēsi kurš spēlēs pa dvacāru...nevis īrēs simfonisko orķestri..tā kā aizver savas smirdīgās žaunas...katrs pelna naudu kā māk ..kad vajadzīgi kāzu muzikanti tad jūs kaulējaties par katru kapeiku,tā vietā lai uzaicinātu pasaules slavenus māksliniekus ...kad jāatbalsta ,tad smirdat pretīgāk kā bomža apenes...tādi smerdeļi kā Pujene un citi arī neko nav pelnījuši kā nosprāgt klusumā

19.apr 2020 Atbildēt
Pujene sārtā

Nu redzi, pats ar savām īpaši iesmaržinātajām žaunām arī pateici, ka katrs pelna kā māk... Tāpēc jau arī rezultāts ir attiecīgs... Bērēs par to dvacāru arī nespēkē simfoniskais orķestris, bet viena kokle vai vijole apmēram pusstundu (ar visām izvadītāja runām), bet no tā dvacāra nenomaksā valstij ne centa, atšķirībā no tiem "neradošajiem", kam jānomaksā nodokļi no pirmā centa. Man darbā pietiekami bieži nākas saskarties ar visādiem izpildītājiem... Dome par zaļumballi samaksā daudzus simtus plus visus nodokļus, bet reizēm kvalitāte ir tāda, ka pat puse no tās summas būtu par daudz. Tiem, kas atnāk uz balli piemauties, protams, vienalga kāds troksis fonā, bet normālam cilvēkam ar normālu dzirdi mati slienas stāvus no tās šķībās dziedāšanas. Tad jau labāk tiešām klausīties klusumu...

20.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons atbilde Pujene sārtā

Super !!!

21.apr 2020 Atbildēt
Helmuts Ogliņš

Bezdarbniekiem parasti saka: pāprofilejies,ej mācies ko jaunu,mācies arodu kurš ir pieprasīts darba tirgū !!!

19.apr 2020 Atbildēt
Zaiga Grinberga

Jāpieprasa krīzes laika pabalsti - jāraksta vēstule valdībai, Saeimai ar attiecīgu priekšlikumu.

19.apr 2020 Atbildēt
rihards petersons

No beigta ēzeļa ausis viņiem pienākas

21.apr 2020 Atbildēt
Jānis Bērziņš

Izrādās nekāda kraha tomēr nav

"2. Ja gribētu pieteikties uz pabalstu, man būtu jāpārtrauc strādāt un zaudējumi pašam un uzņēmumiem tad būtu vēl lielāki."

Tiesa pats arī tikai gaužas

" Es arī kuļos un nevienam pabalstus neprasu."

19.apr 2020 Atbildēt

Komentēt