Stiliste: Ēdienu, ko ārzemēs dod suņiem, latvieši kāru muti apēd paši

© F64

Stilistes Žannas Dubskas kaprīzā un nekaunīgā uzvedība pie galda šokējusi sabiedrību.

''Esmu novērojusi, ka Latvijā došanās ciemos nozīmē kārtīgi pieēsties. (..) Ēdienu, ko ārzemēs dod tikai suņiem, latvieši kāru muti apēd paši.''

Publikācijā ''Kāpēc stiliste niķojas pie galda?'' žurnālā ''Privātā Dzīve'' raksta, ka piedaloties TV3 šovā ''Vakariņas četratā'' pārējos dalībniekus negatīvi pārsteigusi Dubskas uzvedība, kuru asi internetā kritizē arī skatītāji.

Stiliste pārraides ietvaros demonstratīvi atteikusies ēst dažādus ēdienus, kuros izmantota gaļa, zivis, olas, piens, krējums, ķiploki, sīpoli u.t.t., bet jau nākamajās vakariņās labprāt ēdusi un slavējusi piena produktus.

''Viņa ir kaprīza,'' saka cita raidījuma dalībniece, skaistumkonkursu laureāte Diāna Kubasova. ''Mani pārsteidza, ka vienā raidījumā Žanna kategoriski atteicās no piena produktiem un tiem, kuros ir glutēns, bet citā ēda un slavēja gan glutēnu, gan piena produktus.''

Stiliste gan tagad attaisnojas, ka nemaz neesot kaprīza: ''Var gadīties, ka atnāku mājās un visu nakti mokos ar piepūtušos vēderu. Ja nākamā dienā jadodas ar klientiem staigāt pa veikaliem, man visu laiku nāk gāzes un ir jādomā, kā apturēt sevī procesus, kas grib izlauzties uz āru. Atraugas un gāzes ir pirmie vēstneši, kas apliecina, ka cilvēks ir apēdis kaut ko sev nepiemērotu.''

''Tā kā mans darbs ir saistīts ar cilvēkiem, īpaši piedomāju, lai, piemēram, mana āda nesmaržotu pēc ķiplokiem vai sīpoliem. Asi, ķiplokiem bagāti ēdieni izdalās caur sviedriem,'' uzsver Dubska.

Viņa arī izmantojusi iespēju pakritizēt latviešu ēšanas paradumus. ''Esmu novērojusi, ka Latvijā došanās ciemos nozīmē kārtīgi pieēsties,'' neapmierināta ir Dubska. ''Latvieši ieraduši viesībās neapēsto ēdienu dot līdzi viesiem. Ārzemēs to sauc par ''doggy bag'' - pārpalikumu, kas tiek iedots līdzi suņiem. Ēdienu, ko ārzemēs dod tikai suņiem, latvieši kāru muti apēd paši.''

Dubskai arī licies, ka pārējie šova dalībnieki - Kubasova, aktieris Mārios Bezmers un ezotēriķis Uģis Kuģis - pārvārījuši ēdienu: ''Tāpēc manis pagatavotie dārzeņi viesiem šķita par cietu, rīsi - ne līdz galam izvārīti. Smalkos restorānos jums tiks pasniegti tieši šādi dārzeņi un rīsi!''

Viņa uzsver, ka mēdz apēst kaut ko pieklājības pēc, bet pēc tam to pati nožēlo.