Ukraiņu žurnālists paredz Krievijas valsts izjukšanu

© Ekrānuzņēmums

Ukrainas žurnālists Dmitrijs Gordons kanāla TV24 raidījumam "Kārtības rullis" atklāti paudis savu viedokli par Krievijas nākotni pēc kara.

"Redzu, ka Krievija izjūk, tā vairs nevar turēties kopā," pārliecināts ir D. Gordons.

Žurnālists uzskata, ka somiem ir "nesadziedēta rēta par katru okupēto teritoriju", kurai viņi "nāks pakaļ", pietuvojoties Sanktpēterburgai.

"Karēlijai jābūt gatavai. Atnāks obligāti arī Vācija pēc Kēnigsbergas, šobrīd Kaļiņingradas apgabala. Japāņi jau pateica, ka Kuriļu salas ir viņu zeme, ko ir okupējuši krievi. Atnāks arī japāņi tai pakaļ, un pakaļ Sahalīnai, nešaubos," pauž D. Gordons.

Viņš norāda, ka Krievija pati sev izvēlējās šādu vēsturi, jo līdz 2014. gadam valsts plauka, Maskava bija viena no labākajām pilsētām pasaulē.

"Nē, nevar nosēdēt vietā - "mēs esam vareni", "visus savā priekšā nolieksim", "atkārtosim", "ko tur tie hoholi... baltieši, poļi - tiem jau sen vajag sadot". Šī Krievijas "putra galvā" - tā visu laiku līda laukā, bet, kad viņi bija nabagi Jeļcina laikā, tas viss bija apslāpēts viņos. Kad Putina laikā viņi sāka "uzaudzēt taukus", atkal tas atmodās. Agresija, nekaunība, lopiskums," pārliecināts ir D. Gordons.

Sākums

Latgaliete Iveta jau septīto gadu bērniem galvaspilsētā māca latviešu valodu, taču katras brīvdienas skolotāja ar vilcienu dodas uz savu dzimto vietu Rēzeknes novadā, Rikavā, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais