"Nenododiet dzimteni, Dima"; kāpēc Krievijas studentu sauc par nodevēju?

Attēlam ir ilustratīva nozīme © pexels.com

Students, aktīvists Dmitrijs Ivanovs, kurš ar pretkara viedokli dalās sociālajā vietnē Telegram ar gandrīz 10 000 sekotājiem, atklājis, ar ko saskāries viņš un ģimene Krievijā, ziņo BBC.

Dmitrijs saņēmis zvanu no mātes, kura jautājusi, vai dēls ir redzējis grafiti uz viņu mājas durvīm.

"Tajā bija teikts: "Nenododiet dzimteni, Dima"," viņš atklāj BBC. Bijuši arī trīs lieli "Z", skaidri norādot vēstījumu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Kaimiņi droši vien nebija tik pārsteigti," saka D. Ivanovs, skaidrojot, ka viņa politiskie uzskati nav nekāds noslēpums, jo ik pa laikam pie studenta durvīm parādoties policija, lai brīdinātu viņu neapmeklēt protestus.

Tajā vakarā tika izdemolētas arī trīs citu aktīvistu un žurnālistu durvis Maskavā.

Jaunais vīrietis gan apgalvo, ka šāda rīcība viņu nebiedē: "Policijas rīcība mani biedē vairāk. Viņiem ir resursi un spēks sabojāt cilvēku dzīves, bet šis ir tikai neliels huligānism."

Par notikušo Dmitrijs nav ziņojis policijai, jo nevēlas nonākt nepareizajā pusē. Šādi incidenti var būt nelieli, bet tie ir ir tādas politiskās vides rezultāts, kurā vai nu atbalstāt karu, vai tiekat apzīmēts kā nodevējs.

Students gan norāda, ka, neskatoties uz briesmām, viņa opozīcija turpināsies: "Mani uztrauc 15 gadu cietumsoda draudi, taču karš ir daudz biedējošāks. Šī pilnīgi destruktīvā, bezjēdzīgā nežēlība, ko valsts īsteno mūsu vārdā, ir milzīgs šoks," saka Dmitrijs.