Rinkēviča lēmums rada komentāru vētru soctīklos

© Oksana Džadana/F64

Piektdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs soctīklos paziņoja, ka pieņēmis lēmumu no valsts izstūtīt trīs Krievijas vētniecības dabiniekus. Cilvēki reaģējuši uz šo lēmumu.

Jau vēstīts, ka E. Rinkēviča lēmums ir paziņots Krievijas vēstniekam Latvijā Mihailam Vaņinam, un izraidāmajām personām Latvija ir jāatstāj līdz 23.marta plkst.23.59, atzīmē ministrijas pārstāvi.

"Ceru, ka starp šiem darbiniekiem ir kungs, kas piketētājus pie vēstniecības lamāja necenzētiem vārdiem un rādīja attiecīgos žestus. Liels paldies par darbu, Jums kā ĀM tiešām var uzticēties," komentārā raksta Saeimas deputāta palīdze, aktīviste Selma Lavrence.

"Šķiet, ka ir pienācis laiks pārraut diplomātiskās attiecības ar krieviju. Pilnīgi nevajadzīgs pasākums," uzskata komentētāja.

"Kad mēs atsavināsim oligarhu īpašumus? Kāpēc citas valstīs vēl dārgākas lietas tiek atsavinātas, bet labākais ko mēs spējam ir tikai "iesaldēt"??? Mums labāk kā jebkurai valstij rietumEU būtu jāapzinās, kāda ir patiesā oligarhu līdzekļu izcelsme!" - norāda komentāra autors.

"Lūdzu pieņem lēmumu par rus vēstniecības slēgšanu Latvijā," raksta komentētājs.

"Kāpēc Krievijas vēstniecība Latvija vēl nav slēgta un viss izspiegošanas personāls nav izradaidīts pilnībā? Ko mēs gaidām?" - jautā vēl viens komentētājs.

"ru vēstniecību var izmantot Ukrainas bēgļu izmitināšanai," iesaka komentāra autors.

"Nu ta beidzot orku vēstniecībai pieķērās," raksta sabiedriskā darbiniece, sociālās politikas eksperte un politiķe Inga Liepa-Meiere.

"Krievijas konsulātu slēgšana ir nokavēta. To brīvā darbība Latvijā(Latgalē faktiski kā gubernatoram) ir veicinājusi Krievijas visatļautību un netieši arī iebrukumu Ukrainā. Tomēr tas neatbrīvo mūs no pienākuma šos konsulātus slēgt," uzskata jurists Voldmārs Burģis.

Ziņots, ka no Lietuvas tiek izraidīti četri Krievijas vēstniecības darbinieki, bet no Igaunijas - trīs.

Jau vēstīts, ka ANO Starptautiskā tiesa trešdien pieprasīja Krievijai apturēt iebrukumu Ukrainā, paužot dziļas bažas par Maskavas pielietoto spēku.

27.februārī Ukraina oficiāli iesniedza prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā, pieprasot saukt Krieviju pie atbildības par jēdziena genocīds izkropļošanu, lai attaisnotu agresiju.

Kā ziņots, 24.februārī Krievijas armija iebruka Ukrainā, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Sākums

Elīna Gluzunova un viņas bērnu tēvs un dzīvesbiedrs Artjoms nonākuši pamatīgā attiecību krīzē, par ko teju vai katrā "Slavenības. Bez filtra" sērijā pārliecinās arī TV skatītāji. Tomēr nu Elīna sarunā ar draudzeni saka, ka, iespējams, ka viņi pat varētu beidzot apprecēties.