Kijeviete atklāj, ko par karu Ukrainā viņai atbild radi Krievijā

© Jonathan Alpeyrie/SIPA/Scanpix/Leta

Kad Valentīna V. Kremira rakstīja savam brālim un māsai Krievijā, lai pastāstītu, kas viņas dēls pavadījis vairākas dienas bumbu patversmē Kijevas priekšpilsētā Bučā, radi viņai nav ticējuši, vēstīts Valērijas Hopkinas materiālā "Ukrainians Find That Relatives in Russia Don’t Believe It’s a War" izdevumā "The New York Times".

"Viņi uzskata, ka Kijevā viss ir mierīgi, ka Kijevu neviens neapšauda," telefonintervijā medijam stāsta 33 gadus vecā sieviete. Viņa sacīja, ka radi domā, ka krievi "precīzi uzbrūk militārajai infrastruktūrai un viss".

Sieviete atklāja, ka Permā dzīvojošā māsa Ļubova viņu 25. februārī, dienu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, apsveikusi dzimšanas dienā. Kad V. V. Kemira rakstīja par situāciju, viņas māsas atbilde bijusi vienkārša - neviens Kijevu nebombardējot un viņiem patiesībā jābaidās no nacistiem, norādot, ka Krievija mīl ukraiņu tautu, taču viņiem esot jāpadomā par to, ko ir ievēlējuši par prezidentu.

Kā "The New York Times" atklāj Valentīna, viņa nosūtījusi savam brālim Krasnojarskā fotogrāfijas no uzticamiem plašsaziņu līdzekļiem, kurās redzami saplīsuši tanki un iznīcinātas ēkas Bučā, taču saņēmusi atbildi, kas tās ir viltus ziņas un brālis pauda, ka būtībā Ukrainas armija nodara postījumus, par kuriem tiek vainota Krievija.

"Nav iespējams viņus pārliecināt par to, ko viņi izdarījuši," runājot par Krievijas spēkiem, medijam teikusi Kremiras kundze.

Svarīgākais