Atklāts jauns, efektīvs līdzeklis pret migrēnu

© Jānis Saliņš/F64

Pasaulē pirmie klīniskie pētījumi hronisku sāpju ārstēšanai ar zaļo gaismu ir pierādījuši, ka šāda terapija var būtiski uzlabot to pacientu stāvokli, kuri cieš no migrēnas.

Cilvēkiem, kas cieš no migrēnas, var palīdzēt jauna ārstēšana, ko ierosinājusi amerikāņu zinātnieku komanda. Klīniskie pētījumi, kas veikti Arizonas Universitātes Medicīnas koledžā, ir parādījuši, ka hronisku galvassāpju biežumu un smagumu pacientiem var samazināt, regulāri izstarojot zaļo gaismu.

Eksperimenta rezultāti publicēti žurnālā Cephalalgia, ko publicēja Starptautiskā galvassāpju biedrība, labdarības organizācija, kuras galvenā mītne atrodas Londonā un kas apvieno vairākus tūkstošus zinātnieku no trīs desmitiem valstu.

Tikai divarpus mēnešus ilgas šādas terapijas (2 stundas starojuma dienā) galvassāpju biežums lielākajai daļai eksperimenta dalībnieku samazinājās vismaz uz pusi.

Sākums

Holivudas scenārists Maikls Alojans, ar ko pirms dažiem gadiem kāzām posās komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena, Grieķijā mijis gredzenus ar jaunu izredzēto, vēstīts Ligitas Eglītes materiālā "Maestro mazmeitas Monikas bijušais līgavainis" apprec citu izdevumā "Kas Jauns".

Svarīgākais