Reinika vārdi par Mairi Briedi spridzina soctīklus

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lielu sabiedrības uzmanību un kritiku izpelnījies bokseris Mairis Briedis, kas pauda neitrālu nostāju Krievijas un Ukrainas konflikta jautājumā. Arī mūziķis Lauris Reiniks komentējis šo situāciju.

Lauris komentējis iepriekš Brieža paustos vārdus, ka viņa dopings ir viņa tauta.

"Dopinga piegāde ir apturēta. Turpmāk paša spēkiem būs jācīnās," mikroblogošanas vietnē Twitter komentēja Reiniks.

Jāpiebilst, ka šie mūziķa vārdi izsauca lielu ažiotāžu Twitter lietotāju vidū. Komentētāji gan slavēja Lauri par teikto un viņa vārdus nodēvēja par izciliem, gan kritizēja Mairi Briedi.

"Nē, nu tā jau man īsti tava mūzika nav manējā, bet Twiterī izrādās, ka tu esi tīri sakarīga čalis un humora izjūta arī ir!"

"No malas izskatās, ka meklētu kašķi."

"Briedis pats atteicās no sava dopinga — tautas."

"Neitralitāte = oportūnisms vairs nestrādā. Mēs esam pamodušies citā pasaulē. Nostājai ir jābūt katram. Mairis neizbrauca tāpat kā citi kas to mēģināja..".

Kā zināms, pēdējās dienās soctīklos apspriež boksera Maira Brieža paziņojumu, ka šajā konfliktā starp Ukrainu un Krieviju viņš nenostāsies nevienā no pusēm.

"Es esmu kategoriski pret karu un pret cilvēku upuriem jebkurā pusē. Es neesmu no tiem cilvēkiem kuri nostāsies vienā pusē un izvēlēsies kuriem mirt un kuriem dzīvot, vienaldzīgi skatīsies uz vienas nācijas nāvēm un raudās un ienīdīs visus apkārt par citiem. Vai vispār tas skaitās cilvēcīgi?Priekš manis noteikti nav!

Tagad pasaulē notiek vairāki nopietni kara konflikti dažādās vietās, kur jūsu karogi un atbalsts tiem?Atbilde ir skaidra, masu mediji ir izdarījuši savu darbu perfekti, lai jūs zinātu tikai par šo karu un tikai viņiem izdevīgajā veidā! Ticu ka daudziem, kas tagad nes naidu masās tas ir algots darbs, jo nekad neticēšu ka mani tautieši tiešām tādā veidā izpauž viedokli par notiekošo, ", rakstīja Mairis Briedis savā "Instagram" profilā.

Sākums

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".