Komentāri: Apinis skarbi izsakās par Ziemassvētku tirdziņu aizliegumu

Ilze

No otras puses, nu var jau nu arī iztikt bez tiem tirģeļiem ar pārcenotajiem adījumiem, piparkūkam un aizdomīgas kvalitātes pārtikas izstrādājumiem, kas tiek tirgoti nepiemērotā temperatūrā. Lai nu kas, bet tie nu man nepietrūks, mierīgi var pazust uz visiem laikiem.

Viena lieta ir aizbraukt izstaigāties līdz jūrai, iziet apli pa mežu vai skaistu lauku ceļu, uzcept ar draugiem ugunskurā desas, pavisam kas cits - mīcīties tirdziņos un pirkt kaut kādus dīvainus izstrādājumus par bargu naudu, ar kuriem pēc tam uzbāžas citiem (dāvina), kam tos 100gadus nevajag. Nu, būsim godīgi, nevajag mums nevienam ne tās sveces, ne mājražotās zaptes, ne dūraiņus, ne piparkūkas un neizturīgās koka karotes, da māla ķobjus. Tā visa lielā mērā ir draza, bez kuras mēs visi varam mierīgi iztikt!

24.nov 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Mani tas ļoti sadusmoja! Vot, cūkas tādi!

Ziemassvētku tirdziņi nes prieku, to īpašo Ziemassvētku sajūtu, tautas kopības sajūtu.

Tos aizliegt, tas ir kā aizliegt latviešu valodu, latviešu tradīcijas! Aizliegt dziesmu!

Vot tas jau ir genocīds!

Es ir riktīgi nikns! Jau otro gadu bez Ziemassvētku tirdziņa? Un, galvenais, nav nemazākā iemesla tos aizliegt!

24.nov 2021 Atbildēt
Ilze

Nezinu, man viņi nekad nekādu Ziemsvētku sajūtu nav nesuši. Parasta komercuha, kur tauta lielākoties iet dzert sūdīgu karstvīnu. Un visa tā draza, ko tur tirgo, nevienu īpaši tāpat neinteresē.

Tā NAV latviešu tradīcijā. Piemēram, pirmskara Latvijā nekādu tādu Ziemsvētku tirdziņu nebija. Viņi ienāca Latvijā 90.to vidū, jo taisījāmies pakaļ Rietumiem.

Latviešu Ziemsvētku tradīcija ir tradicionālie ēdieni, Ziemassvētku dievkalpojums, tuvāko apciemošana. Nevis klimstīšana pa tirgiem un visādu nevajadzīgu sūdu pirkšana un dāvināšana citiem, kas pēc tam nezina, kur lai tos bāž.

24.nov 2021 Atbildēt
Artis Lankss atbilde Ilze

Ilze, Tev jau nav jāpērk neko tirdziņā iztiec ar Rimi pirktu desu , kura sastāv no kartupeļu miltiem un 1% gaļas suproduktiem.

24.nov 2021 Atbildēt
Teodors

Ilzīte Milzīte trrrrllene trollis puspuisis nodarbojas ar naida kurināšanu, kur skatās drošības dienests. Rimi desās nav gaļas. Tur ir no naftas ražota kaut kāda mākslīgā masa. Zivis bez asakām ar ir no naftas un nevar atšķirt, nākotnē arvien vairāk ēdīsim mākslīgo ēdienu. Rimi ir tiši tas pats, bet dārgāk nekā Maimmmms kloākus. Labāk abiem ar līkumu. Maizi jācep pašiem i jāpērk mazajās ceptuvēs. Desas labāk nepirkt, bet svaigu gaļu un to vārīt, jo cepta nav tik kvalitatīva. Žāvējumus reti, reti.

25.nov 2021 Atbildēt
īpaši stulbs

Atļaus, atļaus... Valdība visu laiku pievelk, pievelk skrūves un gaida, ko tauta teiks. Sāk bļaut - aha, atļausim tos tirdziņus, jo tie tiešām nekādi nevairo vīrusu izplatību. Pēc šāda reveransa tauta uzreiz atsauksies - jā, ir tomēr valdībā, re, arī iecietīgi un saprotoši cilvēki! :) Dr.Apīnis labi zina, ka tā būs, informēts, un tāpēc paceļ kipišu, jo kaut kā neparedzēti klusa šoreiz tā tauta. :)

24.nov 2021 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns

Ziemassvētku tirdziņiem ir īpaša aura, pacilātība pat svinīgums. Neviens tur neiet pirkt ikdienišķo pārtikas devu vai kājautus. Es reizēm tur neko neesmu nopircis, bet brīnišķīgā sajūta vēl ilgi ir jūtama.

24.nov 2021 Atbildēt
Marina Bruzgule

Tie ir Tautas daiļamata meistari. Ja nevar nopirkt , tad vismaz acis papriecēt. Tik traki noliegt nav labi. Vai tās smirdīgās desiņas būs labāk, kā ar mīllestību mājās gatavots.

24.nov 2021 Atbildēt
Zane Līvmane

Apinis pārāk daudz runā un par tēmām , kur viņam nav saprašana.

24.nov 2021 Atbildēt
Rauls Abikis

tas ir paradoksāli, " ZANE no nekurienes" komentē autoritatatīva ārsta viedokli.

24.nov 2021 Atbildēt
Teodors

Līvmanei pašai iiii sajēga no medicīniskās domāšanas , ko a?

25.nov 2021 Atbildēt
Raivo

No visām pusēm Ziemassvētku tirdziņi ir vajadzīgi.Kam tie nepatīk,var nenākt.Nav spiesta lieta.Daudziem cilvēkiem un viņu ģimenēm tā ir iztikšana.Starp citu šie cilvēki maksā valstij arī nodokļus.Dienu un nakti šie cilvēki strādā,lai pircējiem būtu dabīga,mājās ražota pārtika un amatnieku izstrādājumi.Tas viss ir radīts ar sirdi un dvēseli.Ja jums Ilze kas nepatīk,varat"žļambāt ",tik iekšā"savas gardās veikala desiņas,kas ir pilnas ar gardajām E vielām.Labu apetīti.Pie viena arī ieņemt rindu ārsta kabinetā.Nevajag nonicināt citu darbu.Tāpēc jau mums šeit viss tā arī notiek,ka pie varas ir tādi nievātāji,kā jūs.

24.nov 2021 Atbildēt
floksis

Nevar visu tikai aizliegt. Zsv. tirdziņi rada svētku sajūtu. Citur ES tie ir atļauti, jo svaigā gaisā. Centrāltirgus strādā. Nesaprotu, kur loģika aizliegt?

24.nov 2021 Atbildēt
Alegers

Runa taku neiet par kādu saslimšanu! Šamajiem tak jāparāda sava vara - viņi ir tie lielie, bet jūs tauta - paklausīgi plebeji

25.nov 2021 Atbildēt
Dzintra Rubina

Nevienam jau obligàti nav jàapmeklē tirdziņi var jau arī veikalus neapmeklēt,ies tie kam interesē ,kàpēc rakstīt komentārus,ja pietiek ar svaigu gaisu

26.nov 2021 Atbildēt

Komentēt