SOCTĪKLOS pauž neizpratni: Cik "svaigam" jābūt datoram, lai e-veselība darbotos?

© Ekrānuzņēmums/@EvijaUnama/Twitter

Kā iepriekš ziņots, trešdien vērojami traucējumi e-veselības sistēmas darbībā. Kā ģimenes ārstus informējis Nacionālais veselības dienests (NVD), vērojami traucējumi e-veselības sistēmas darbībā produkcijas vidē.

Pēc NVD paustā, ja sistēmas darbības, interneta traucējumu vai citu tehnisku iemeslu dēļ ārsts nevar izmantot e-veselības sistēmu, ārsts ir tiesīgs izrakstīt pacientam recepti papīra formā. Šīs receptes elektronizēšana jeb ievade e-veselības sistēmā tiek veikta aptiekā, tiklīdz tas ir iespējams.

Sociālajos tīklos iedzīvotāji ziņo, ka sistēmas traucējumus novērojuši arī iepriekšējās dienās.

"Kučinskis pilnīgā premjerā sagājis. Pagājušajā nedēļā traucējumi e-veselībā bijuši "tikai" 3 stundas. Un tas ir tikai tas, ko nevarēja publiski noklusēt. Tātad sistēmas uptime pagājušajā nedēļā darba dienās aktīvākajā laikā starp 9-17 bija ne lielāks par 92.5%. Un tas ir sistēmai, kuras darbības traucējumi izšķiež ļoti daudzu cilvēku laiku. Kā premjers vispār atļaujas noraidīt ģimenes ārstu paustās bažas par to, ka [daļēji vai lēni strādājoša] e-veselības sistēma būtiski apgrūtina viņu ikdienas darbu? Un vēl tie stāsti par novecojušu datortehniku...," viedokli pauž pētnieks Ilmārs Poikāns.