Kā trollis no ziemas miega

© pexels.com

Ataugušas matu saknes. Nagu lakas trūkums un uz beigām ejošie kosmētikas krājumi. Šī šobrīd ir sieviešu ikdiena. Triviāli, bet pat šādi, it kā virspusēji sīkumi, grauj pašcieņu arī tām, kuras varbūt ikdienā par "cacām" nenosauksi.

Ar savu jauno realitāti tā pa īstam saskāros šonedēļ. Nebūt neesmu no tām, kuras bez friziera apmeklējuma "mirst nost" vai nezina, ko iesākt ar gela nagu "grābekļiem". Taču, ilgākā laika posmā, tā pa īstam dodoties "sabiedrībā" un tiekot līdz galvaspilsētai, sapratu, ka jūtos kā trollis.

Neizdevās man laikus papildināt mājās esošo manikīra komplekta krājumus ar pildu caurspīdīgo nagu laku, ko esmu pieradusi lietot ikdienā. Turklāt, tavu bēdu, tieši sākoties tirzniecības preču ierobežojumiem, mana nagu lakas pudelīte saplīsa. Kaut kā biju pārliecināta, ka tā jau nebūs problēma, līdz attapos pie sarkanās lentas, kas pārvilkta veikala plauktam. Ja vēl kaut kā saprotu aizliegumu dekoratīvās kosmētikas tirgošanai, tad par nagu lakām gan šķiet, ka laiks atvērties zemei - neej uz salonu, nedari arī pati.

Teiksiet, ka veca dziesma - visas raud par manikīru. Ik pa brīdim gan parādās ziņas par dāmām, kuras par spīti visam un pašu teiktajam pamanījušās tikt pie sakoptiem nagiem. Kurš gan nav dzirdējis par Petravičas sāgu ar "svaigo manikīru" vai pavīpsnājis par Rozentāles izgājienu. Kā ir patiesībā, lai paliek uz dāmu sirdsapziņas.

Arī strādājot no mājām un būtībā nekur nedodoties, gribas tomēr "nepalaisties". Gribas sakopties, jo arī mājās nepazūd vēlme justies un izskatīties labi. Un arī nagiem tur ir liela nozīme.

Protams, latvietis ir praktisks "zvērs" un parasti prot gan pats mājas apstākļos visu kaut ko uzmeistarot, gan kļūt sev par skaistumkopšanas speciālistu visās jomās. Iespējams, esmu attālinājusies no kaut kādām pamatlietām, taču vēlos vismaz iespēju pati parūpēties par saviem nagiem kā ierasts. Ar caurspīdīgo nagu laku, nevis izmisumā domāt, kā panākt, lai man nebūtu kauns par savām rokām.

Ko jums, valstsvīri, nodarīja mana caurspīdīga nagu laka? Pat uz visa pandēmijas fona? Kāpēc tik triviālai un maznozīmīgai lietai jākļūst par manas ikdienas problēmu, kas nomāc? Matu saknes un sirmās šķipsnas pagaidīs- ar tām samierināšos un matu kopšanas līdzekļi ir pieejami, paldies par to, bet nagi. Ko man iesākt ar nagiem?

Svarīgākais