Vai tev jau ir sava sazvērestības teorija par Covid-19?

© Pixabay

Visai nesen Latviju aplidoja viedoklis, ka 5G interneta pārklājums un tā torņi var nelabvēlīgi ietekmēt mūsu veselību. Ideja nav norimusi un 5G satraucis arī iedzīvotājus citviet pasaulē. Izrādās tagad šī teorija "gājusi roku rokā" ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izpaltību.

Jau par 5G ieviešanu Latvija izcēlās asas diskusijas. Tika organizēta tautas sapulce, lai "mēģinātu apturēt 5G interneta ieviešanu Latvijā". Pat dziedātāja Agnese Rakovska izteica bažas par jauno interneta pārklājumu, uzskatot, ka tas ir bīstams elektromagnētiskā starojuma dēļ.

Savukārt nenoliedzami radot apjukumu un satrukumu visā pasaulē, radušās idejas, kā vēl varētu izplatīties Covid-19. Piemēram, Nīderlandē un Lielbritānijā sazvērestības teoriju dēļ cilvēki dedzina 5G torņus, jo radies uzskats, ka "5G veicina Covid-19 izplatīšanos, vājinot imūnsistēmu" un jaudīgais interneta pārklājums "patiesībā radīts cilvēku kontrolēšanai". Zinātnieki gan norāda, ka šie uzskati ir pilnīgas muļķības - 5G viļņi nespēj izplatītu vīrusu.

Tāpat zibenīgi internetā izplatījās ziņas, ka Latvijā būs "obligātā čipošana un piespiedu vakcinācija", kas lika daudziem saķert galvu - ko vēl izdomās? Kur tas viss rodas?

Var tikai secināt, ka šādos laikos pastāv ne tikai ekonomiskas krīzes un šoks, bet "krīze" arī rodas mūsu galvās. Ko un kā tālāk darīt? Ko grābt, ko ķert? Un reizēm tas beidzas ar šādām sazvērestības teorijām! Saglabājam vēsu prātu un loģiku!