Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Tautas sapulcē pretim Ministru kabinetam mēģinās apturēt 5G interneta ieviešanu Latvijā

© AFP/SCANPIX/LETA

27. novembrī pretim Ministru kabineta ēkai notiks tautas sapulce, lai aicinātu valdību apturēt 5G ieviešanu Latvijā, vienlaikus informējot iedzīvotājus par elektromagnētiskā starojuma bīstamību cilvēka veselībai.

„Ir radusies sajūta, ka valsts atbildīgās amatpersonas nepārzina jauno 5G tehnoloģiju, un, akli uzticoties Eiropas Komisijas zinātnieku paneļa slēdzienam, uzskata 5G un arī esošo mobilās apraides magnētisko lauku par pilnībā nekaitīgu cilvēka veselībai. Latvijā tiek ignorēti vairākkārtēji ārstu un zinātnieku starptautiskie uzsaukumi par potenciālo risku cilvēka un citu dzīvo būtņu veselībai un dzīvībai. Tāpat netiek ņemti vērā daudzu nozares speciālistu pētījumi un liecības par nepārprotamām smagām sekām no elektromagnētiskā lauka (EML) ietekmes," norāda Reinis Grinhofs, apvienības „Norūpējušies vecāki" pārstāvis, viens no pasākuma organizētājiem.

Tautas sapulces galvenie mērķi ir apturēt 5G ieviešanu Latvijā; vērst valdības un sabiedrības uzmanību uz elektromagnētiskā lauka kaitīgo iedarbību uz cilvēka veselību un dabu; rosināt pārvērtēt Latvijā pastāvošās starojuma robežvērtības, kā arī mainīt valdošo viedokli, ka ''EML nav risku''; panākt, lai ar likumu tiktu ierobežota apraides torņu un telekomunikāciju bāzes staciju uzstādīšana uz dzīvojamajiem namiem, skolām, bērnudārziem, slimnīcām un citās sabiedriskām ēkām, kā arī lai tiktu izveidotas ''baltās zonas'' teritorijas valstī, lai aizsargātu elektro-jutīgus iedzīvotājus.

Šajā tautas sapulcē organizatori rādīs priekšzīmi, aicinot Latvijas iedzīvotājus būt aktīvākiem, pašiem interesēties, meklēt informācijas avotus un sekot līdzi procesu gaitai.

Pasākumā ikviens varēs iegūt informāciju par EML ietekmi uz veselību, uzzināt par elektrojutīguma simptomiem un izpausēm, uzklausīt reālu cilvēku pieredzi, piedalīties diskusijās, paplašināt redzesloku, kā arī publiski aicināt Satiksmes, Veselības, Ekonomikas, Vides un reģionālās attīstības ministriju atbildīgās amatpersonas apturēt 5G ieviešanu Latvijā.

„Mūsu valsts medijos oficiāli paustā nostāja ir radikāli nostājusies pozīcijā, ka EML un arī jaunieviešamais 5G ir absolūti nekaitīgs cilvēka veselībai, proti, drošs. Taču tas praktiski atņem iepēju dzīvot cilvēkiem, kas ir elektrojutīgi, un kuru dzīves pieredzi un problēmas atzīst un savā mājaslapā apraksta arī Veslības inspekcija," uzsver Reinis Grīnhofs.