Komentāri: Absurds! Lai strādātu, vīrietim jāpierāda latviešu valodas zināšanas

Dace

KATRAM KAS IESMIRDAS PAR VALSTSVALODU ĀRPUS VALSTS IESTADES SIENĀM MOMENTĀ KINŽALU RĪKLĒ ==SLIKTI IERADUMI JĀĀRSTĒ KIRURĢISKI

26.mai 2021 Atbildēt
Mike

Tieši tā!!Momentāli nosist!!!

27.mai 2021 Atbildēt
Marcelo Slipknot

Puse Rīgas Latviski nesaprot,tie jau arī ir tie lielie bļāvēji,jo pēc jaunajiem likumiem nevarēs kā agrāk.

26.mai 2021 Atbildēt
jānis

tam Linkaitim tāds leitisks uzvārds, nez viņš latviski runāt un rakstīt prot ?

Kariņš arī ar tādu pamatīgu izloksni laužas latviešuu valodā, bet saprotu, ka viņš nu latviešu skolā nav ne stunduu gājis, vecā pulksteņvaira arī latviešu skolu nav beigusi, bet mēģina latviski runāt

26.mai 2021 Atbildēt
Эгон Волк

Neloģisks virsraksts. Izskatās, ka valodas prasmi pierādīt prasa tāpēc, ka vīrietis.

26.mai 2021 Atbildēt
Diduu

Latvietim jāpierāda, ka ir latvietis... pi.dec

27.mai 2021 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns

Ierēdņu -birokrātu pārcentība, lai pierādītu savas eksistences nepieciešamību.

27.mai 2021 Atbildēt
Diduu atbilde bezkaunīgais sivēns

Jā, tā izskatās!

Nez vai paši ir pierādījuši savu runātprasmi?

27.mai 2021 Atbildēt
Agnese Adamsone

Taksistiem valsts valoda vismaz sarunvalodas līmenī noteikti būtu jāzina, tāpat kā visiem apkalpojošajā jomā strādājošajiem. Tas ir tikai normāli. Taču, līdzīgi kā ar pilsonības iegūšanas formalitātēm, - ja cilvēks izglītību ieguvis latviešu valodā, tad nekādus eksāmenus pieprasīt gan nevajadzētu. Pēc vārda un uzvārda ne vienmēr var spriest, jo daudziem latviešiem ir krieviski un pēdējos gados arī pavisam svešzemnieciski vārdi un uzvārdi, tāpat kā krieviem, īpaši no jauktām ģimenēm, var būt latviski vārdi. Tas ne vienmēr liecina par valodas zināšanām. Jānis Ozoliņš no Daugavpils, iespējams, tiešām latviski neprot.

27.mai 2021 Atbildēt
kss2

Piekrītu,jo ļoti daudz krieveļi ,kas latviski neko nesaprot un nedod dievs vēl indiešiem atļaus braukt,sapīpējušies vienmēr!

29.mai 2021 Atbildēt
Jelena Sergejeva

Labs piemērs ir Artūrs Kulda, kurš ir latvietis, bet latviski ne bū, ne bē.

30.mai 2021 Atbildēt
Dzintra Dzintriņa

Tas nav absurds. Ļoti pareizi , ka pārbauda. Latvisks vārds un uzvārds negarantē valodas zināšanas. Ir zināmi vairaki ,kas speciāli nomainījuši savus krieviskos vārdus, un uzvārdus, lai tiktu Domē, bet latviski ne vārda neprot. Absurds bija līdz šim, ka neviens nepārbaudīja!

27.mai 2021 Atbildēt
Diduu

Dzintra Dzintriņa, pēc visa šī ko sarakstīji, es, vienalga, neticu, ka esi latviete - PIERĀDI!

27.mai 2021 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Diduu

Es zinu kā saprast vai esi latvietis. Ja vīrietis uzvedas pieklājīgi,nesūta foto ar plikumiem un neraksta,ka es tevi tā un šitā jau pirmajā randiņa dienā ,bet ir zolīdi apģērbies un krāns biksēs ,tad točna tas nav latvietis.Drīzākais,ka viņš ir no citas planētas.Latviešu sievietes atkal atšķiras ar to,ka viņas saprot,ka tie plikuči nav tie labākie,bet tāpat meklēs tos '' īstos'' starp '' plikučiem '', kuriem nav krāna bildē,jo tas jau vien liekas ļoti pieklājīgi.

28.mai 2021 Atbildēt
Sandra Orinska

Es saprotu, ka Satiksmes ministrijai nav skaidrs, vai Rīgas Valsts 1.ģimnāzija ir latviešu plūsmas skola. Varbūt izveidot katalogu ar skolu sarakstu, sadarbojoties ar IZM?

28.mai 2021 Atbildēt
Menora

Kāpēc man braucot uz Norvēģiju, Nīderlandi, Zviedriju ir jāmāk obligāti valsts valoda, ja Latvijā kāds, kas grib oficiāli strādāt, var to neprast un tik un tā dabūt darbu? Ja tur ir jāmāk, tad arī te ir jāmāk.

29.mai 2021 Atbildēt
Yohn Plunt

Vai tiešām Norvēģijā, Nīderlandē vai Zviedrijā attiecīgajās valstīs dzimušajiem pilsoņiem ir jāpierāda valsts valodas zināšanas? Visticamāk, ka tu rakstu nemaz nelasīji, tikai iepļekāji savu 'dižkomentāru'.

29.mai 2021 Atbildēt
Yohn Plunt

Cik ļoti tipiski latviānijai. Tā turpināt - tālu tiksiet.

29.mai 2021 Atbildēt

Komentēt