Mūziķis un hokeja fans Meijers ar asarām acīs: Ļaujiet mums baudīt sportu

© Ekrānuzņēmums

Sporta draugu kluba "Namejs" vecbiedrs, mūziķis Gunārs Meijers kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs" dalījies ar viedokli par notikumiem, kas saistīti ar hokeja čempionāta norisi Latvijā.

Runājot par pēdējā laika notikumiem, kas saistīti ar Baltkrievijas valsti un šī konflikta ietekmi uz hokeju, Meijers norāda, ka latviešu hokeja faniem ir "liela draudzība" ar baltkrievu hokeja faniem un viņiem negriboties iesaistīties politiskajās kaislībās.

"Gribētu vienkārši baudīt sportu. Ļaujiet mums baudīt sportu un Latvijas hokeja izlases panākumus. Paskataties, kā Daugaviņam acis spīdēja. Man asaras birst... Mūsējie labākie," ar asarām acīs saka Meijers.

Tāpat Meijers norāda, ka iespējams vairāk paveikt, lai hokeja čempionātu, kas šogad notiek Rīgā, būtu iespējams izbaudīt arī pandēmijas laikā.

"Saliekiet ekrānus uz ielām, tur kur reklāmu visi šitie ir. Uz namu sienām. Automašīnas brauks garām. Lai cilvēki, nekāpjot ārā no mašīnām, var to hokeju redzēt," saka Meijers un piebilst, ka par minētajām summām - 150 eiro, vismaz viņa pārstāvētā kluba fani nav gatavi iegādāties biļetes uz spēlēm.

Kā zināms, 2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Kā ziņots, pēc tam, kad Baltkrievija svētdien pārtvēra lidmašīnu, kas noveda pie baltkrievu opozīcijas žurnālista Romāna Protaseviča aizturēšanas, pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pieprasījusi Rīgas mēram novākt čempionāta un IIHF karogus tajās vietās, kur uzlikts Baltkrievijas vēsturiskais karogs, Krievijas ziņu aģentūrai TASS atklāja organizācijas prezidents Renē Fāzels.

Rīgā tiks noņemti Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) karogi, sociālajos tīklos pavēstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Runājot par iespēju hokeju vērot klātienē, Pavļuts uzsvēra, ka līdzšinējie iebildumi, pret skatītāju klātbūtni čempionātā, ir bijuši epidemioloģiska rakstura.

Jau vēstīts, ka Saeima atbalstīja JKP izstrādāto lēmumprojektu, kas uzdot Ministru kabinetam "nekavējoties izstrādāt kārtību", kādā pasaules hokeja čempionāta spēles klātienē drīkstētu apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 un ir pagājis nepieciešamais vairāku nedēļu laiks, lai būtu izveidojusies imunitāte, un personas, kuras var dokumentāri pierādīt Covid-19 pārslimošanu.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.