Sievieti pazemo un noniecina slimnīcā Rīgā

© Dmitrijs Suļžics /F64

Kāda sieviete raksta, ka pēc vizītes pie ginekoloģes Veselības centrā 4 jutusies tik pazemota un noniecināta kā vēl nekad.

Sieviete portālā "sudzibas.lv" raksta, ka subejktīvu iemeslu dēļ vēlējusies veikt abortu, taču ārstes attieksme bijusi briesmīga.

"Tik pazemota un noniecināta es vēl nekad nebiju jutusies. Uzzināju, ka esmu stāvoklī, pierakstījos pie ārsta VC4. Tā kā ar draugu nolēmām nepaturēt, skaidri zināju, ko vēlos darīt. Mani nolamāja kā mazu meiteni (man ir 30). Ja jau nodarbojos ar seksu, lai iemācos izsargāties. Ko tad es domāju, ka katru reizi varēs abortus taisīt?!


Es pat nepaspēju neko pateikt, jo man tika "aizbāzta" mute ar pārmetumiem. Apsēžoties uz krēsla, attieksme noniecinoša. Kad jautāju, cik man ir nedēļas, nemaz negribēja atbildēt, beigās jau, protams, izspļāva. Minēju, ka ārstējos no depresijas šobrīd un nedomāju, ka šis man būtu īstais mirklis, lai laistu pasaulē bērniņu. Atbilde - tad jau vispār nav ko bērnus dzemdēt! Jā un prezervatīvi nav izsargāšanās veids, tik tāda tīņu ākstīšanās... Spirāle, lūk tā jau ir lieta. Varētu vēl turpināt, bet domāju pietiks. Padomājiet divreiz, vai vēlaties pie viņas iet uz vizīti, ja domājat taisīt abortu," pieredzē dalās sieviete.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Kāds nosoda sievieti par izvēli, kāds raksta, ka katram pašam ir tiesības izvēlēties, ko darīt ar savu ķermeni, un ārstes uzvedība šajā gadījumā bijusi neprofesionāla.

Jau iepriekš ziņots gan par ārstu un medicīnas darbinieku bieži vien negatīvo attieksmi pret pacientiem dažādās Latvijas medicīnas iestādēs, gan nepieņiemamām lietām un situācijām, kas notiek slimnīcās.

Piemēram, kāda paciente vaino Stradiņa slimnīcas mediķus paviršībā un pēc notikušā vairs nekad nevēlas ārstēties Stradiņu slimnīcā.

Avots

Svarīgākais