Atklāj, kuri kartupeļu pagatavošanas veidi patiesībā ir bīstami veselībai

© pexels.com

Endokrinoloģe Elena Gubkina atklājusi, kuri kartupeļu pagatavošanas veidi ir kaitīgi mūsu veselībai, raksta "cursorinfo.co.il".

Ārste atklāj, ka patiesībā kartupeļus nav ieteicams vārīt vai ēst ar mizu. Mizā uzkrājas kaitīgas vielas no gaisa un augsnes.

Kartupeļus nevajadzētu pakļaut arī augstai temperatūrai. Piemēram, cepti kartupeļi kļūst par tauku un toksīnu avotu.

Gubkina uzsvēra, ka vislabāk ir vārīt vai tvaicēt mizotus kartupeļus, jo šis pagatavošanas veids ļaus uzņemt visvairāk vērtīgo uzturvielu - kāliju, nātriju un B6 vitamīnu.

Viņa atzīmē, ka nedēļā ieteicams apēst līdz 300 gramiem kartupeļu, lai nekaitētu veselībai.