Ķiploki ir unikāls produkts, kam piemīt antibakteriālas un dezinficējošas īpašības. Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Pastāv arī iespēja, ka šis produkts var pat kaitēt organismam, raksta "Podrobnosti".
Ārsti uzsver, ka ķiploku ēšana neapstrādātā (tīrā) veidā vai tukšā dūšā var radīt negatīvs sekas veselībai. Produkts var ļoti kairināt gļotādas audus.
Turklāt ķiplokus nevar bieži lietot uzturā. Ķiploku ēšana palielina kuņģa sulas un žults sekrēciju. Šī iemesla dēļ tas var pasliktināt situāciju gremošanas sistēmas slimību gadījumā.
Lielos daudzumos ķiploki ir aizliegti cilvēkiem ar kuņģa čūlas problēmām, pankreatītu, gastroezofageālā refluksa slimību, holelitiāzi.