Mediķi: Ķiploki var būt bīstami veselībai

© Oksana Džadana/F64

Ķiploki ir unikāls produkts, kam piemīt antibakteriālas un dezinficējošas īpašības. Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Pastāv arī iespēja, ka šis produkts var pat kaitēt organismam, raksta "Podrobnosti".

Ārsti uzsver, ka ķiploku ēšana neapstrādātā (tīrā) veidā vai tukšā dūšā var radīt negatīvs sekas veselībai. Produkts var ļoti kairināt gļotādas audus.

Turklāt ķiplokus nevar bieži lietot uzturā. Ķiploku ēšana palielina kuņģa sulas un žults sekrēciju. Šī iemesla dēļ tas var pasliktināt situāciju gremošanas sistēmas slimību gadījumā.


Lielos daudzumos ķiploki ir aizliegti cilvēkiem ar kuņģa čūlas problēmām, pankreatītu, gastroezofageālā refluksa slimību, holelitiāzi.

Dīvaini

Izpētot alu augstu Meksikas kalnos, kāda pētniece domāja, ka ir atradusi mūsdienu atkritumu kaudzi. Taču, apskatot rūpīgāk, viņa atklāja, ka "atkritumi" patiesībā ir slēpnis artefaktiem, kas, iespējams, pirms vairāk nekā 500 gadiem tika izmantoti auglības rituālos, vēsta “Live Science”.

Svarīgākais