Komentāri: Iedzīvotājs satraucies par sejas masku vilkšanu ārstniecības iestādēs

Silvija Jakševica

Nu, ir no kā mācīties. Deputāte Liepiņa ORTO klīnikā pat pēc personāla lūguma lepni izslēja galvu un staigāja bez maskas. Varbūt baidās, ka viņu tauta neatpazīs.

12.okt 2020 Atbildēt
īpaši stulbs

Tā ir tā pati deputāte Liepiņa, kas ir lezbiete un peredastka, un taisās par Satversmes tiesas priekšnieci?

12.okt 2020 Atbildēt
bezkaunīgais sivēns atbilde īpaši stulbs

Lai kas viņa būtu, bet mūļsargs ir jālieto!

12.okt 2020 Atbildēt
Valda

Lai ko teiktu personāls, no personīgās pieredzes 1.slimnīcā varu teikt, ka šis bija iemesls kāpēc es nepabeidzot fizioterapijas kursu vairs negāju uz šo iestādi. Ieejot poliklīnikā dezinfekcijas līdzekļa stendā nebija dezinfekcijas līdzekļa. Tas tā bija divas no trim reizēm. Reģistratūrā uz manu jautājumu kāpēc maskas valkāšana ir tikai uz stenda izlikts paziņojums, jo arī es biju vienīgā kurai tajā brīdī bija uzlikta maska( vēl divi cilvēki maskas turēja rokā, bet vēl diviem tās nebija vispār) man atbildēja, ka tā ir katra individuāla atbildība. Man nav iebildumu, ka man bija jāpiemaksā par dezinfekcijas un drošības pasākumu veikšanu poliklīnikā, jo ja piešķirtā finansējuma ir par maz, lai to nodrošinātu, tad labāk piemaksāt. Man ir iebildumi, ka šādu pasākumu vispār nav. Visi ārsti un personāls koridoros un arī procedūru kabinetā bija pilnīgi bez jebkādiem aizsarg līdzekļiem, neviens nelikās ne zinis, ka pacienti koridorā viens otram blakus sēž bez maskām arī pēc stundas ilgas gaidīšanas netiku redzējusi nevienu apkopēju, kas vismaz logu atvērtu vēdināšanai vai virsmas nosmidzinātu ar dezinficējošu līdzekli, kabinetā nebija nekādu dezinfekcijas līdzekļu ne virsmām ne rokām. Kabinetā procedūras tika vienlaicīgi veiktas 3-4 cilvēkiem, kur ienākot pa durvīm ar masku uz sejas tika paziņots, ka nav nekādas vajadzības pēc maskas, varot droši tās vilkt nost. Maksimālais drošības pasākums bija nomainīt papīra dvieli ko tiek uz kušetēm un aparāta "galviņas" dezinfekcija. Vienreizlietojamā spilvendrāna nevienu reizi netika nomainīta manas vizītes laikā, lai gan pirms manis un arī pēc manis uz šī spilvena bija iepriekšējā pacienta seja. Man bija vairākas procedūras vienā reizē, tāpēc droši varu apgalvot, ka neviena virsma netika dezinficēta un kabinets netika vēdināts. Tā nav tikai šī kabineta atbildīgās darbinieces vaina, jo vadība nevarēja neredzēt, ka pie tik ārkārtīgi intensīvās pacientu plūsmas to fiziski nevar izdarīt. 32-38 procedūras vienā dienā vienā kabinetā ar tikai vienu apkalpojošo personu? Lai nestāsta pasakas! Vadība to zina un pat netieši pieprasa, lai tā tas notiktu, jo jāpelna un jātaupa. arī personāla nav.

13.okt 2020 Atbildēt
Ligita

Turpretim Stomatoloģijas institūtā drošības pasākumi tiek ievēroti pedantiski: pie ieejas katram mēra temperatūru, kājās jāģērbj bahilas, jāizpilda anketa par ORZ neesamību, maskās staigā visi, visur roku dezinfektanti, gan smidzināmajās pudelēs, gan skaistajos jaunajos stendos. Arī Veselības centrā 4 viss kārtībā: maskās visi, dezinfektanti arī izlikti. Skumji, ka 1. slimnīcas poliklīnikā tāda nolaidība, kādreiz bija ļoti laba iestāde.

13.okt 2020 Atbildēt
Vnk Mara

Tikai nevajag VC4 DC gadiem WC telpā 2. stāvā ventilatoriņš n-tos gadus putekļos aug ciet. Pie Rēvaldiem kārtības nav Grebenščikova ielā, pie dr. Ducmaņa bija!

15.okt 2020 Atbildēt

Komentēt