Dietoloģe atklāj bīstamu faktu par šašliku

© Dmitrijs Suļžics /F64

Ja cilvēka ēdienkartē šašliks ir pārāk bieži, var rasties onokolģisko slimību attīstības risks. Tā pauda diotoloģe Marina Makiša Krievijas TV ēterā.

Bīstamība, pēc ārstes domām, slēpjas gaļas pagatavošanas veidā, proti, uz atklātas uguns.

Uz gaļas nonāk viss, kas deg, proti, kvēpi, kas ir kancerogēns un var palielināt vēža risku.

Cepšanas laikā uz gaļas veidojas transtauksābes, kas lielā apjomā arī palielina vēža risku.

Viņa gan piebilda, ka šašliku var lietot uzturā, taču nav vēlams to darīt pārāk bieži. Pie tam šašliks kopā ar alkholiskajiem dzērieniem var radīt gremošanas trakta problēmas.

Dīvaini

Pagarināts laiks kosmosā nav gluži nekaitīgs cilvēka ķermenim. Radiācija, izmainīta gravitācija, miega zudums var nopietni ietekmēt astronautu spējas. Daži pat tiek hospitalizēti pēc atgriešanās uz Zemes. Nelielām kļūdām kosmosā var būt postošas ​​sekas, tāpēc ir svarīgi zināt, kā šīs spriedzes var ietekmēt astronauta kognitīvās funkcijas, vēsta “Popular Science”.

Svarīgākais