Izrādās, ka iecienītā griķu putra var izraisīt svarīgu mikroelementu deficītu organismā, kā rezultātā var attīstīties osteoporoze un var tikt bojāti zobi, raksta "inosmi.ru".
Riska grupā galvenokārt ietilpst sievietes, kas vecākas par 40-45 gadiem, jo nepietiekama kalcija daudzuma uzsūkšanās dēļ ievērojami palielinās osteoporozes risks.
Arī cilvēkiem ar gremošanas traucējumiem jābūt ļoti uzmanīgiem, iekļaujot griķus uzturā reti un mazos daudzumos. Tiek skaidrots, ka bieža griķu ēsāna var izraisīt krampjus kuņģī, vēdera uzpūšanos un aizcietējumus.
Dietologi iesaka alerģiskiem cilvēkiem pilnībā izņemt griķus no uztura.
Pacienti ar cukura diabētu, hipertensiju, cilvēki, kas cieš no nieru mazspējas vai kuņģa čūlas, grūtnieces var ēst griķus, bet ļoti reti - 1-2 reizes mēnesī. Ja griķu putru ēdīs biežāk, tad ir iespējama veselības stāvokļa pasliktināšanās.
Dietologi brīdina, ka, mēģinot zaudēt svaru ar griķu diētu, var saskarties veselu virkni nevēlamu reakciju, tai skaitā galvassāpēm, enerģijas zudumu, apātiju.
Nekaitējot veselībai, griķus var ēst ne vairāk kā trīs reizes nedēļā. Nevajadzētu pilnībā izslēgt griķu ēdienus no uztura, jo griķu putra stiprina organismu un aizsargā pret onkoloģiju.