Kāda Latvijas iedzīvotāja vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu)", jo ir neizpratnē par to, kas noticis ar šokolādes saldumiem "Laimas" konfekšu kastē.
Iedzīvotāja brīnās - kāpēc konfektes klāj balta virskārta.
“Vienmēr esmu pirkusi “Laima” Asorti konfektes kastē, garšīgas, viss fantastiski, bet vai tām ir jābūt baltām? Īsti nesaprotu, kas tas par baltumu pielipis? Termiņš ir labs, bet ēst negribas. Īsi un kodolīgi: “vai tā tam ir jābūt?”” vaicā picēja.
”Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša skaidro, kāpēc “Laimas” konfektes kļuvušas baltas.
"Iesūtītajos attēlos ir redzams, ka šīs konfektes klāj balta sarma, kas ir dabīga šokolādes reakcija uz temperatūras svārstībām. Mainoties temperatūrai, šokolāde mazliet sasilst un pakūst, tādejādi reaģējot un izdalot kakao sviestu, kā arī dažreiz cukuru. Šī procesa rezultātā rodas balta kristālu kārtiņa, kas apliecina šokolādes dabīgo īpašību - izdalīt kakao sviestu pie temperatūras izmaiņām. Jo vairāk kakao produktu ir konfekšu sastāvā, jo vairāk kakao sviests ietekmē produktu, reaģējot uz apkārtējās vides apstākļiem - temperatūru un mitrumu. Konfektes, kuras klāj balta sarma nav kaitīgas veselībai un ir pilnībā drošas lietošanai uzturā," skaidro uzņēmuma pārstāve.
Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Kāds norāda uz šādas situācijas negatīvo pusi, piemēram, ja nopērk konfektes kā dāvanu un dāvanas saņēmējs atverot, ierauga šādu skatu. Vēl daļa savukārt saskata pozitīvu aspektu, proti, tas liecina par kvalitāti - to, ka konfekšu ražošanā tiešām ir izmantota šokolāde.