Kareive sašutusi par notiekošo Ādažu militārajā bāzē

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Kāda kareive ir neizpratnē par to, kas notiek Ādažu militārās bāzes ēdnīcā, vēstīja raidījums "Bez Tabu"

Militārā bāze nodarot kaitējumu videi, jo vienā dienā vien izmantojot tūkstošiem plastmasas galda piederumu, kurus izmet atkritumu konteineros. Esot ne tikai neestētiski, bet arī videi nedraudzīgi

"Es pusdienoju Ādažu militārās bāzes ēdnīcā, kur tūkstošiem cilvēku ir jāēd ar plastmasas ēdamrīku komplektiem. Vai tiešām tam tā ir jābūt? Esmu cilvēks, kuram patīk zaļi domāt un nevēlos mūsu zaļajai videi nodarīt pāri. Plastmasa nokļūst apkārtējā vidē, kur nesadalās," pauda kareive.

Militārās bāzes komandants atzīst, ka diviem tūkstošiem karavīru tiešām dažkārt ir jāizmanto vienreizlietojamie galda piederumi, taču šāds risinājums esot ne jau ar nodomu kaitēt videi.

Plastmasas un kartona traukus un ēdamrīkus izmantojot, ja nedarbojas trauku mazgājamā mašīna. Tas notiekot ik pa laikam. Parasti tā tiekot remontēta ne ilgāk par divām nedēļām.

Esot vēl otrs iegansts, kad izmanto vienreiz lietojamos traukus. Proti, kad notiek kaujas mācības un kopā ar sabiedroto karavīriem esot pat 3 tūkstoši ēdāju. Tad ar netīrajiem traukiem netiekot galā pat trauku mazgājamā mašīna, pat, ja tā darbojas. Tad arī izmantojot vienreiz lietojamos traukus.

Bāzes komandants sola meklēt risinājumu, kā problēmu atrisināt, lai nav jālieto videi nedraudzīgie plastmasas galda piederumi.

Avots

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.