"Vienkārši apbrīnojami!" sašutums, ka bērnam uz izmeklējumu jāgaida rindā divi gadi

© Depositphotos

No piedzimšanas brīža līdz pilngadībai – 18 gadu vecumam – bērniem Latvijā ir bezmaksas medicīna. Cik labi būtu, ja uz papīra uzrakstītais atbilstu realitātei...

"Apbrīnojami Vienkārši apbrīnojami! Lai pieteiktu bērnu uz testiem un izmeklējumem, kurus vajag pēc iespējas ātrāk, lai zin ko darīt tālāk, mums ir gaidītāju rindā jāgaida DIVI GADI! Uz valsts apmaksātu pakalpojumu! Vai arī protams ej pa maksu (120 eiro). Kur pie velna mēs dzīvojam?!" savu sašutumu vietnē "X" neslēpj kāds tā lietotājs.

Māra: Citur nav labāk. Vācijā draudzenes meita gaida vizīti Acu klīnikā, rinda ir gada garumā. Tas pats ar citiem nopietnākiem izmeklējumiem. Psihiatrijā esat gatavi vērt daudz un bieži maku vaļā, ja vēl vajag terapijas, tad vispār.

Signe: Jā, noslodze ir tik liela, ka šīs rindas ir katastrofālas. Un citi vēl izstāv rindu, kad pienāk laiks, pasaka, ka būs, piekrīt nākt, un neierodas. Kādam citam tā vieta varēja tikt, bet nē, piekrīt un neatnāk.

Nepareizais: Bezmaksas veselības aprūpe ir tikai uz papīra. Tas jau sen ir skaidrs.

Skalbe: Lielbritānijā bērniem arī ir ļoti garas rindas pie valsts apmaksātiem speciālistiem. Privātās vizītes dārgākas kā pie mums.

Rebeka: Ģimenes ārsts var nozīmēt arī stacionēšanos, tad ātri var iziet visus izmeklējumus. Galvenais ir saprast, kurā nodaļā jāstacionējas.

John: Jāmeklē ārpus Rīgas. Tur bieži īsākas rindas. Tas notiek, jo Rīgā dzīvo daudz, daudz vairāk cilvēku kā ir deklarējušies.

Yuri: Jūs vēl pie ortodonta neesat mēģinājusi tikt. Tur uz bezmaksas viziti vienmēr, vai jau beidzas kvotas , vai vēl nav sakušies.

Nebūšanas

Ņujorkas filmu festivālā pagājušās nedēļas nogalē norisinājās pirmizrāde dokumentālajai filmai par Eltona Džona karjeru mūzikā 50 gadu garumā. Filmas nosaukums ir “Eltons Džons: Nekad nav par vēlu” un, uzstājoties svinīgajā pasākumā, ikoniskais dziedātājs atzinās savās veselības problēmās.