Raidījums "Kas notiek Latvijā?" par "Rail Baltica" saceļ vētru soctīklos

© Dmitrijs Suļžics/MN

Trešdienas vakarā uz TV raidījumu "Kas notiek Latvijā?" tika aicināti cilvēki, kuri tiešā vai netiešā veidā iesaistīti "Rail Baltica" projekta īstenošanā. Gaidīto atbilžu vietā tautai radās vēl vairāk jautājumu.

Viens no jautājumiem saistījās ar atbildīgo personu atalgojumu, tomēr, lūgti nosaukt to apmērus, amatpersonas visādi atrunājās, un sabiedrība tā arī neuzzināja, cik un par ko katrs saņem. Viens gan tapa skaidrs, ka lielas algas saņem arī tie, kuri projektu nevada, bet gan tikai diskutē par tā vadīšanu.

Frederiks Ozols vietnē "X" sniedz savu vērtējumu par raidījumā dzirdēto: "Vienīgais īstas spriedzes mirklis Dombura šī vakara raidījumā par Rail Baltica iestājās brīdī, kad paprasīja nosaukt 10 lielāko algu top uzņēmumā "RB Rail". Lūk, tā bija panika. Un nenosauca. Algas! Tas nav nacionālās drošības, tas ir efektivitātes un mēra sajūtas jautājums. Briškens un K. Gruškeviča (RB Rail) katrs pa vienai reizei izmantoja metaforu: strādā melnām mutēm. (tāds iespaids neradās) Briškens vienu reizi - strādā atrotītām piedurknēm. Varbūt 30. gadā par vilcienu teiks vēl vienu metaforu: ķer nu vēju! vai, varbūt: dāvinātam zirgam... "

Cilvēki, kas skatījās iepriekšminēto raidījumu, neslēpj sašutumu: "Es noteikti arī varētu tur strādāt, saņemt milzīgu algu, tāpat kā visiem pārējiem tur man nav nekādas sajēgas kā vadīt tādu projektu un beigu beigās ko tur es vispār daru! Pick me!"

"Tā nu viņi grūdīs takšiem taukus un teiks cik saņem algā par to klusē, jo pierīties vien nevar. Tiem vajag algas samazināt par 50% un tad jau vēl tūkstošos saņems. Liekēži bez darba algu saņem"

Nebūšanas

Uz ļoti skaļas nots noslēdzies strīds starp pircēju un pārdevēju pārtikas veikalā. Nofilmētie kadri liecina, ka pārdevējs novests līdz baltkvēlei un sakliedzis uz pircēju. Visticamāk, ka tā izpaudies ne vienu dienu vien krāts stress.

Svarīgākais