Cilvēki brīdina par jaunu krāpniecības shēmu, uz kuras viegli uzķerties

© Depositphotos

Diemžēl, bet krāpnieku paņēmieni, kā apvārdot savu upuri un iztukšot viņa bankas kontu, kļūst arvien rafinētāki.

Cilvēki socīiklos brīdina par jaunu krāpniecības shēmu, uz kuras viegli uzķerties.

"+37128171385. Rūķa balsī zvans no Smart ID virtuālā asistenta, kas stāsta, ka kāds reģistrē manu Smart ID jaunā ierīcē Iphone 11, ja tā neesmu es, spied 1. Savieno ar konsultantu, kurš lauzītā latviešu valodā liek nosaukt pilnus personas datus, saku, ka pārzvanīšu, atbild - Iģi nahuj," pieredzēto atstāsta kāda vietnes "X" lietotāja.

Arī citi ziņo par līdzīgiem gadījumiem.

Imārs: Saskāros ar krāpšanas mēģinājumu. Zvana nepazīstams numurs, pretī robots, saka, ka mans Smart-ID bijis pievienots jaunai ierīcei, ja tā nav manējā, lai spiežu pogu. Izdaru ar, savieno ar cilvēku. Vietējais, runā latviski. Saka, ka jāpārbauda, lai nosaucu pers. kodu...

Lupatniece: Kaut kāds robots latviešu valodā mēģināja mani pārliecināt, ka pie mana Smart ID kāds pieslēdzas ar iPhone 11... Tikai man nav Smart ID...

Agnu: Es svešiem numuriem nekad neatbildu, ja vien negaidu kurjeru vai tml. Pēc tam sameklēju internetā un 90% izrādās krāpniecība vai telemārketings, kas daudzus terorizē ar zvaniem. Ja nav, tad protams atzvanu.

Viktorija: Man krieviski runājošs klusā balstiņā apgalvoja, ka zvana Smart ID un lai ievadu ciparu 1. Es latviski saku, ka nesapratu, lai vēlreiz atkārto. Nolika telefonu.