Solīja Latviju aizsargāt no pirmā centimetra, drons nolidoja 100 km - ļaudis atgādina par kādu aizsardzības ministra apņemšanos

© Dāvis Ūlands/MN

Krievijas drons, kas bija aprīkots ar sprāgstvielām, Latvijas teritorijā nolidoja 100 kilometrus. Cilvēki atgādina par kādu aizsardzības ministra Andra Sprūda apņemšanos - atturēt, apturēt un iznīcināt ienaidnieku no pirmā Latvijas centimetra.

"Es esmu tik vecs, ka atceros, kā tagadējais aizsardzības ministrs pavasarī teicās atturēt, apturēt un iznīcināt ienaidnieku no pirmā Latvijas centimetra," vietnē "X" raksta centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs.

Atgādinājumam: 5. martā ministrs vietnē "X" vēstīja: "Austrumu robežas aizsardzības un pretmobilitātes plāns apstiprināts valdībā. Robeža tikusi stiprināta jau līdz šim. Šis plāns ir papildu iniciatīva, kā atturēt, apturēt un iznīcināt ienaidnieku no pirmā centimetra. Plāna īstenošanai paredzēti 303 miljoni eiro darbiem 5 gadu periodā."

Armands: Nebija kalibrēta mērlenta, ar kuru tā arī nesamērīja kur tas 1. cm sākas. Vai nu mainījusies metriskā sistēma un jaunais centimetra garums tagad pārsniedz 50 km.

Ieva: Ka tik eskalēt! Tika taču pateikts - tas bija draudzīgs drons piestumts ar nekaitīgu sprāgstvielu un labiem nolūkiem.

Agris: Ministrs ir tik vecs, ka vairs neatceras…

Edgars: Tavā vecumā un vēl tik naivs.

Daiga: Nebija ienaidnieks, draudzīga sprāgstvielu piegāde...

Jautājums: Bet robežpārkāpējam taču nebija ļaunu nodomu. Tas 1 cm attiecas uz tiem, kam ir ļauns nodoms.

Nebūšanas

Par spīti ārstu pūliņiem vakar mūžībā devās četrus gadus vecs puisītis, kurš Bērnu slimnīcā nonāca kopā ar saviem brāļiem un māsu. Ārsti konstatēja saslimšanu ar difteriju, kas ir viena no slimībām, pret kuru stingri iesaka vakcinēt jau bērnībā.