Advokāts: Kurš atbildēs par miskastē izmesto naudu un Rīgas piemēslošanu?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Satiksmes ministrija (SM) saskaņošanai iesniegusi informatīvo ziņojumu, kurā piedāvā 2021.-2027. gada Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta periodā izveidot 1520 mm jeb jau tagad Latvijā esošajā sliežu ceļu platumā savienojumu no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas līdz Rīgas lidostai pirms "Rail Baltica" projekta pirmās kārtas pabeigšanas, savukārt finansējumu plāno piesaistīt, pārdalot ES fondu finansējumu no citiem SM infrastruktūras projektiem, tostarp bateriju elektrovilcienu iegādes.

Ziņojumā teikts, ka ir izstrādāts optimizēts tehniskais risinājums dzelzceļa savienojuma izveidei no Rīgas Centrālās stacijas līdz Rīgas lidostai, kā arī uzlabojot esošo pasažieru vilcienu kustību savienojumā no Rīgas centra līdz multimodālai pasažieru stacijai "Daugavkrasti" Salaspilī, tādējādi nodrošinot iespēju savienoties ar "Rail Baltica" 1435 mm līniju, teikts ziņojumā.

Līdz ar to sākotnējā fāzē pa "Rail Baltica" kursējošie starptautiskie ātrvilcieni Rīgā neienāks, bet piestās Salaspilī.

SM valsts sekretāra vietniece "Rail Baltica" jautājumos Kristīne Malnača aģentūrai LETA tomēr uzsvēra, ka pieņēmums par Salaspili ir pāragrs, jo pagaidām nevar apgalvot, ka Eiropas platuma sliežu ceļš netiks izbūvēts Rīgā. "SM vēl iesniegs Ministru kabinetam "Rail Baltica" ieviešanas scenāriju, un tas būs Ministru kabineta lēmums," sacīja Malnača.

Kā šī ziņa atbalsojās sabiedrībā? Cilvēki neslēpj sašutumu, ka kārtējo reizi kaut kas ir iesākts, kaut kas pusdarīts, nauda iztērēta, bet pozitīvu iznākumu šobrīd neviens neredz.

"Kurš atbildēs par miskastē izmesto naudu un Rīgas piemēslošanu ar nevajadzīgām būvēm un trešdaļtiltu. Kā parasti, izpļekerējām miljonus mūsu naudas un nekas," vietnē "X" komentē advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Jānis: Izdemolēja centru, uzbūvēja "Brikšena spirāli" un tagad vilcieni nemaz nekursēs? Kas tas par sviestu? Vēl trakāk ir tas, ka tas ir starptautisks projekts un tā izgāšanās ietekmēs arī mūsu kaimiņus.

Priviliģetais: Filmā par Titaniku brīdī, kad bija skaidrs, ka kuģis nogrims, bija epizode, kurā kuģa kapteinis noteica kuģa īpašniekam - "Te nu jūs arī nonācāt avīžu virsrakstos".

Pūce: Tikai pilnīgi idioti vai apzināti ļaundari varēja iedomāties ķerties pie lidostas termināļa un tilta būvniecības kad ne metrs nav izbūvēts pamattrasē un bija zināms, ka Eiropas finansējuma tam nav. Ir JĀBŪT tiesas prāvām! Šāda apmēra noziegums pret valsti kopš 90tajiem nav bijis.

Vasarietis: Nu vajadzētu kādam pasēdēt beidzot, citādi tas tiešām nav normāli.

Kaspars: Tiešām??? Kad būs reāli cietumsodi? Kad tautai nozagtā nauda tiks atgriezta sabiedrībā? Kad iziesim tos cūkas atlaist???

Svarīgākais