Sievietei Rīgā pastaiga ar suni izvēršas murgā; gūtas smagas traumas

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Ik dienas, kad rīdziniece Elita dodas pastaigā ar savu mīluli Hugo, tiek apstaigāti pagalmi un vietējā apkārtne. Parasti maršruts ir viens un tas pats, varētu iziet pat ar aizsietām acīm, vēsta "Bez tabu".

Kādā saulainā darba dienas rītā, pilnīgi nekas neliecināja, ka Elita pēc pāris mirkļiem iekritīs šajā bedrē.

“Es, nu tā, kaut kā minu. Sunītis, Hugo mani vilka uz zālīti, un bruģis vienkārši sabruka man zem kājām!”

Pēc nelaimes gadījuma un gūtajām traumām sieviete nevar pabraukt ar mašīnu, ir ļoti grūti sēdēt tieši šofera pusē. Iegūti milzīgi zilumi, visa kreisā kāja ir sasista. Savukārt kreisais plecs un elkonis ir tikai nedaudz mazāk traumēti. Hugo saimniece stāsta, ka ziņoja pašvaldības policijai, kas zibenīgi noreaģējuši. Policija ieradusies notikuma vietā, visu piefiksējusi, safotografējusi. Kundze palaista mājās atgūties. Jāsaka, ka pagājusi jau nedēļa un vieta nav pat norobežota.

Nelaimīgā bedre atrodas blakus Latvijas Novitātes kompleksam, kur agrāk mitinājās Latvijas Krājbanka.

Attiecīgā vietvara it kā esot brīdināta, taču izskatās, ka komunikācija kaut kur pārtrūkusi, jo pēc pašvaldības policijas vietas apsekošanas bedre kā baiss slazds nedēļu gaida savus nākamos upurus. Satiksmes vadības centrā tikai 20. augustā bija saņemta ziņa par šādas bedres eksistenci, lai gan realitātē tā tur jau eksistēja aptuveni nedēļu. Jāsaka gan, ka process, kas ļauj pārliecināties par to, vai šajā vietā uzreiz var veikt attiecīgos remontdarbus, nav tik ātrs. Sākumā jāpārliecinās, vai bedres labošanai ceļā nav ūdens caurules, kā ir šajā gadījumā.

Valters Krasts, Ārtelpas un mobilitātes departamenta Uzturēšanas pārvaldes priekšnieks, skaidro:

“22. augustā saņēmām ziņu no "Rīgas ūdens", ka ar viņu caurulēm viss ir kārtībā, līdz ar to jau ir norīkoti cilvēki, kas drīzumā veiks remontdarbus.”

Svarīgākais