Pacients pastāsta par dārgu un dīvainu ārsta apmeklējumu; līdzīga pieredze ne vienam vien

© Pixabay

Lai saņemtu valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, ļoti bieži jārēķinās ar garām rindām. Cilvēki ir spiesti pie ārstiem iet par maksu, bet dažreiz vizīte no pacienta skatu punkta izvēršas ne tāda, kā cerēts.

"Reizēm man ir sajūta, ka jebkurš varētu būt dermatologs. "Esat mēģinājis neēst piena produktus?" "Nē." "Nu tad pamēģiniet. No jums 50 eiro," vietnē "X" pieredzi ārsta kabinetā atstāsta Dainis.

Gerda: Tāpat kā gastroenterologs. “Vai jums ir dinamisks darba režīms?” - Jā. “Viss lielākoties ir galvā, 80 eiro."

Aiya: Man dermatologs pateica, lai izvairos no auksta gaisa, karsta gaisa, mitra gaisa, vēja un lai nesportoju (jo tad svīst).

Dainis: Man pēdējā vizīte bija zem 5 min. Pat neapskatīja ādu un uzreiz piedāvāja risinājumu - nelietot pienu (kuru 30+ gadus panesu bez sūdzībām) un palietot krēmiņu, ar kura ražotāju dakterei ir sadarbība.

Gatis: Man ilgi gaidītā vizīte pie pulmonologa reiz beidzās ar slēdzienu: "Nu kaut kas tā kā ir, tā kā nav." Tur bija pat 70 eiro.

DM: Es reiz izdomāju aiziet pie alergologa, lai uztaisītu analīzes. Atnācu, man pajautāja, vai esmu lietojis antihistamintus, es teicu - jā. Viņa teica, nāciet pēc mēneša vai nākamgad, bet tad neko nelietojiet, no jums 50 eiro.

Samanta: "Tev tā vienkārši ir, neko nevar padarīt" ir labākais, ko dermatologs man ir pateicis.

Svarīgākais