"Tomātu nebūs, bet šito stāstu radu saietos stāstīs dekādēm"; bērnu nedarbi iekļūst vēsturiskos nostāstos

© pixabay.com

Kādas tik blēņas mazi bērni nesadara pieredzes un zināšanu trūkuma dēļ - viens, labu gribēdams, nezāles atbrīvo no tikko stādītām puķēm, cits mammai uzdāvina zemeņu ziedu pušķīti.

Savu daļu smieklu un nelielu sarūgtinājumu guvusi kāda siltumnīcas īpašniece, kurai radu bērniņš siltumnīcas apstaigāšanas laikā savācis pilnas saujas tomātu ziedu.

Par to Signe raksta mikroblogošanas vietnē "X": "Vakar ciemos atbrauca radu bērns, kamēr grilējām gaļu, tikmēr aizgāja uz siltumnīcu un salasīja tomātu ziediņus. Rēcu pilnā balsī - ar asarām acīs par tomātu ražu."

Tas bija iemesls turpmākajām atklātajām sarunām par bērnu nejaušajiem nedarbiem: "Savam dēlam paprasīju atnest dažus pētersīļus no siltulmnīcas... Atnesa visus pētersiļa krūmus"

"Tas man atgādina, kad mana mamma, atbraucot uz mana dēla 3 gadu dzimšanas dienas svinībām vīramātes mājās, uzdāvināja vīramātei jaunu ceriņu stādu, kas tika arī tūliņ iestādīts. Jubilārs aizrāvās ar jaunajam darzā šķērēm un nogrieza ceriņam visus zariņu, kur bija lapas un ziedi."

"Mums kādreiz bija mazdārziņš. Mamma sastādīja puķes un lūdza mani izravēt nezāles. Man likās, ka forši tādas lielas nezāles. Protams, ka “izravēju” visas tikko iestādītās puķes."

"Mana mamma stāstīja, ka mans mazais brālis visus lilijas pumpurus nolasīja un nesa mammai, sakot: še, gurķīši."

Svarīgākais